skip to Main Content
Lik

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΛΑΚΑ ΝΟΜΙΜΗ Ή ΟΧΙ;- Δ. ΛΥΚΟΥΔΗΣ: ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Γράφει η Παυλίνα Σταμάτη

Πραγματοποιήθηκε χθες  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Κέφαλος» όπου μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης συζητήθηκαν και κάποια εκτός.

Το ένα από αυτά ήταν η δημιουργία ενός πρατήριου καυσίμων  στην περιοχή της παλιάς πλάκας. Το θέμα αυτό εισηγήθηκε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κ. Λούκας Νιφοράτος όπου τόνισε ότι η Κεφαλονιά θέλουμε να είναι ένα τουριστικό μέρος επομένως δεν γίνεται να υπάρχουν βενζινάδικα μέσα στην πόλη.

Στη συνέχεια εκ μέρους των κατοίκων της περιοχής μίλησε ο κ Σωτήρης Λιοσάτος όπου επεσήμανε στο Δημοτικό συμβούλιο πως πρόκειται για μια αμιγώς περιοχή κατοίκων και καλό θα ήταν να υπάρχει ένας νόμος ώστε να οδηγεί στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων κάτι το οποίο δεν κάνει η δημιουργία μιας τέτοιας επιχείρησης. Ο κ. Λιοσάτος τόνισε επίσης ότι η δημιουργία ενός βενζινάδικου μέσα στην πόλη οδηγεί το νησί προς τα πίσω, τόσο στον τουρισμό όσο και στη ζωή των κατοίκων.

Ωστόσο ο Αντιδήμαρχος Αργοστολίου και Σάμης κ. Διονύσης Λυκούδης τόνισε ότι μπορεί το ΣΥΠΟΘΑ να έχει πάρει την απόφαση  να δημιουργηθεί βενζινάδικο   στην περιοχή αυτό όμως δε σημαίνει ότι είναι και νόμιμο διότι η Πολεοδομία είναι αρνητική. Ο ίδιος επεσήμανε πως στην Δημοτική Αρχή δεν βρίσκονται σε θέση να πάρουν πολιτική απόφαση και να βάλουν σε περιπέτειες τους Δημοτικούς Συμβούλους. Για αυτό και η πρόταση της Δημοτικής Αρχής είναι να παραπέμψουν το θέμα στις  τεχνικές υπηρεσίες και στη νομική υπηρεσία ώστε να αποφασίσουν αν είναι νόμιμη ή όχι η δημιουργία του πρατήριου καυσίμων. Μετά από συζήτηση τα μέλη του Συμβουλίου ψήφισαν ομόφωνα για το θέμα αυτό την πρόταση της Δημοτικής Αρχής

Back To Top