skip to Main Content
Kekatos21

Η Κεφαλονιά μαγνητίζει την Κρουαζιέρα

Όταν ένα Νησί είναι το μεγαλύτερο από τα εφτά εξίσου πανέμορφα  συγγενικά του στην Οδύσσεια υδάτινη γειτονιά , βρέχεται από το ονειρικό Ιόνιο πέλαγος και το τυλίγει πλουσιοπάροχα  η Ομηρική αύρα, δεν μπορεί παρά  να αποτελεί ένα διεθνή ποθητό ταξιδιωτικό προορισμό, με οποιαδήποτε μορφή ή τρόπο κι αν επιλέξει κανείς να το προσεγγίσει.

Η Κεφαλονιά , απλωμένη νωχελικά στην πιο φιλική θάλασσα της Ελλάδας , με ανεξερεύνητους κόλπους, μυστήρια περιπατητικά μονοπάτια, παραδοσιακά γεφύρια, μοναδικές ακρογιαλιές, 365 ξεχωριστής ομορφιάς χωριά και οικισμούς, μαγικές λίμνες και απόκοσμα σπήλαια, με Εκκλησίες και Μοναστήρια «Έργα Τέχνης» και την ευλογία του Αγίου Γερασίμου στα σπλάχνα της φωλιασμένη, να την προστατεύει διαχρονικά, προσκαλεί τους Ταξιδιώτες – Επισκέπτες της να τη γνωρίσουν και να την …..ερωτευθούν !

Οι κάτοικοί της, κοσμοπολίτες ταξιδευτές, ιστορικοί απόγονοι της «αναζήτησης», της «εξερεύνησης», της «μετανάστευσης» και της «ναυτοσύνης», γίνονται ιδανικοί Οικοδεσπότες σε κάθε «ξένο», που επιλέγει να επισκεφτεί το Νησί και μέσω της παραδοσιακής Κεφαλονίτικης Φιλοξενίας τον μεταμορφώνουν σε «λάτρη» του Νησιού, που επιθυμεί να το κατακτήσει κατοικώντας το.

Καράβια, Εφοπλιστές, Ευεργέτες, Καπεταναίοι, Ναυτικοί, ….θαλασσινές ιστορίες, ποίηση, αλμύρα, ταξίδια, διηγήσεις, ιστορίες , μύθοι, φαντασία, δώρα, αποχωρισμοί, νοσταλγία,   ….όλα οικεία σε κάθε Κεφαλονίτικη Οικογένεια, σε κάθε νησιώτικο Σπίτι, καταλήγουν σε μία ιδιότυπη εσωτερική συγκίνηση  στο αντίκρισμα της πλώρης, στο άκουσμα του φουγάρου, στον ήχο της άγκυρας, στο τίναγμα του κάβου.

Η λέξη και μόνο «Κρουαζιέρα» από μόνη της περικλείει την πιο ιδανική μορφή τουριστικής έκφρασης και μοιάζει απόλυτα φυσικό στην Κεφαλονιά να βρίσκει το ιδανικό λιμάνι της, τον ιδεατό προορισμό της, τη ζεστή ναυτική αγκαλιά της, τον τόπο που «αγαπά» τα Βαπόρια και τους ανθρώπους τους.

Με κεντρική πύλη εισόδου τα διάσημα για την γραφικότητά τους φιόρδ του Αργοστολίου, το πάντα μεγαλοπρεπές Κρουαζιερόπλοιο «ακουμπά» απαλά το νέο σύγχρονο Λιμενοβραχίονα Υποδοχής, σα να φιλά στο «μάγουλο» το Νησί που επιθυμεί να κατακτηθεί από τους Ταξιδιώτες – Επιβάτες του.

«Αρχοντιά» διάχυτη παντού, ξεχειλίζει από τις κουπαστές , τα φιλιστρίνια, τα καταστρώματα του καραβιού και ένα πλήθος από Επιβάτες – Ναυτικούς διψασμένο για νέες εικόνες, νέα μέρη, νέες παραστάσεις , νέες γνωριμίες, να απλώνεται στην παραλιακή ζώνη της πόλης με τις θαλάσσιες χελώνες περίεργες να τους παρακολουθούν.

«Χειραψία Καλωσορίσματος» η Αίθουσα Υποδοχής, στελεχωμένη από έμπειρο, πολύγλωσσο προσωπικό, πρόθυμα καλοδέχεται, πληροφορεί και ενημερώνει για τις καλύτερες περιηγητικές δυνατότητες στο Αργοστόλι ,για τον πολύτιμο διαθέσιμο χρόνο παραμονής των επισκεπτών στο Νησί.

Άπειρες οι δυνατότητες που προσφέρονται για επισκέψεις σε Μουσεία, Αρχαιολογικούς χώρους, Εκθέσεις, Βιβλιοθήκες, Γεωλογικά φαινόμενα, Βοτανικούς κήπους, Ιστορικά Μνημεία, παραδοσιακές Γειτονιές και πλούσιο αγοραστικό κέντρο, που σε συνδυασμό με οργανωμένες ακρογιαλιές , αθλητικά κέντρα και το τραίνο περιήγησης πόλης συμπληρώνουν τον πλούτο των επιλογών, που καθιστούν τον προορισμό μοναδικό.

Ένα σύγχρονο δίκτυο συγκοινωνιακής υποστήριξης, που συμπεριλαμβάνει αστικά λεωφορεία, ΤΑΧΙ, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες και ποδήλατα έρχεται να ενισχύσει τις ανάγκες μετακίνησης των Επιβατών.

Οργανωμένες εκδρομές σε προεπιλεγμένες τοποθεσίες , περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, παραδοσιακά οινοποιεία  και αξιοθέατα δίνουν μία επιπλέον ευκαιρία στους ταξιδιώτες για καλύτερη γνωριμία του Νησιού, που είναι βέβαιο ότι θα ξαναεπισκεφτούν με πρώτη ευκαιρία.

«Κρουαζιέρα στην κρουαζιέρα» ονομάζουμε τη σύντομη πλωτή διασύνδεση του Αργοστολίου με το Ληξούρι, που θεωρούμενο ως «Πρωτεύουσα της Διανόησης» αποτελεί μία επιπλέον ταξιδιωτική πρόκληση για τους πολυεθνείς μας επιβάτες , σε μία πανέμορφη μικρή πόλη, που γέννησε προσωπικότητες των «Γραμμάτων και των Τεχνών», που διαπρέπουν σε όλο τον κόσμο.

Μοναδικές φωτογραφικές εμπειρίες προσφέρονται από το μικρό καραβάκι κατά τη διάρκεια της σύντομης , 20λεπτης, θαλασσινής διαδρομής, που συνδέει, ανά ώρα τις δύο πόλεις, που ερίζουν φιλάρεσκα στην επιλογή των ταξιδιωτών.

Ένα Νησί – ανοιχτή αγκαλιά – που έχει βραβευθεί διεθνώς, με διακρίσεις τύπου Quality Coast , Blue Flags, για τις φυσικές του ομορφιές, την οικολογική του συνείδηση, την άριστη Ξενοδοχειακή υποδομή, την ασφάλεια , το υψηλό επίπεδο παροχής Τουριστικών Υπηρεσιών, τα δύο υπερσύγχρονα Νοσοκομεία του και τις άριστες κλιματολογικές συνθήκες, που εξασφαλίζουν τη μεγαλύτερη δυνατή ηλιοφάνεια, μοιάζει λογικό να «μαγνητίζει» εκτός όλων των άλλων και την κρουαζιέρα.

Ένας τόπος που φιλοξένησε με επιτυχία κορυφαίες κινηματογραφικές παραγωγές τύπου «Captain Korelli’s mandolin», συγκεντρώνοντας διεθνείς διασημότητες της 7ης τέχνης, που εμπνέει το διεθνές αρχαιολογικό ενδιαφέρον με τις διαρκείς ανασκαφές, που βγάζουν στο φως σταδιακά το Ομηρικό περιβάλλον με τη συνεργασία έγκυρων Πανεπιστημίων και Αρχαιολογικών Ιδρυμάτων του εξωτερικού, δεν μπορεί παρά να αποτελεί επιθυμητό ταξιδιωτικό προορισμό.

Με νέο Λιμενοβραχίονα και Λιμενικές εγκαταστάσεις ,που  θα ζήλευαν για τη χωροθέτησή τους, τους ειδικούς χώρους στάθμευσης, τη λειτουργικότητά τους και την υψηλού επιπέδου κατάρτιση των Λιμενικών Αρχών της Κεφαλονιάς, αλλά και των έμπειρων Ταξιδιωτικών Πρακτόρων , παραδοσιακοί διεθνείς προορισμοί του Τουρισμού Κρουαζιέρας, εξασφαλίζεται η έγκαιρη διακίνηση χιλιάδων Επισκεπτών – Επιβατών στο ελάχιστο δυνατό χρονικό διάστημα.

Με μία Επιτροπή Τουρισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής , που συνεδριάζει σε εβδομαδιαία βάση με τη συμμετοχή όχι μόνο των Θεσμικών Εκπροσώπων του Νησιού, αλλά και όλων όσων δραστηριοποιούνται στο χώρο των Τουριστικών Επιχειρήσεων και ενδιαφέρονται  να συμβάλλουν σε μία αναμφισβήτητα συλλογική προσπάθεια, υπάρχει μία στοχευμένη παρουσίαση των δυνατοτήτων ανάπτυξης του Τουρισμού Κρουαζιέρας στις διεθνείς Εκθέσεις Seatrade στις Κάννες, στο Μαϊάμι, στο Αμβούργο, στη Μασσαλία.

Με τη συνεργασία των μεγαλυτέρων διεθνών Εταιριών Κρουαζιέρας, τις άριστες εκθέσεις των Πλοιάρχων για τις υποδομές και το service, τις πάντοτε θετικές εντυπώσεις των Επιβατών για τις ομορφιές του Νησιού και τους Συμβούλους Τουρισμού Κρουαζιέρας της CTM κ.Παλλάση και κ.Σωτηρίου, δημιουργείται το κατάλληλο ελκυστικό περιβάλλον ,που συμβολικά μαγνήτισε τους 88.000 Επιβάτες του 2011 που έγιναν 131.000 το 2012, 140.000 το 2013 και «έπεται συνέχεια» για την τρέχουσα χρονιά.

Τέλος, με εγκάρδιο Οικοδεσπότη του Νησιού το Δήμαρχο Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρο Παρίση και των Συνεργατών του και την ουσιαστική συνεργασία του Λιμενάρχη κ.Γεώργου Καλιτσουνάκη, αλλά και πολλών άλλων Θεσμικών και Ιδιωτικών παραγόντων, καλωσορίζουμε τον Τουρισμό Κρουαζιέρας , με τη βεβαιότητα ότι η Κεφαλονιά έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει από όσα φαντάζεται και περιμένει να δει ακόμα και ο πιο ευφάνταστος Ταξιδιώτης.

 

Ευάγγελος Κεκάτος   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Back To Top