skip to Main Content
An1

Η Κεφαλονιά στηρίζει τα Special Olympics

Με ιδιαίτερη τιμή o Δήμος της Κεφαλονιάς στηρίζει τα Special Olympics, αφού ήδη προ πενταετίας είχε ενταχθεί στο Πρόγραμμα Φιλοξενίας και είχε υποδεχθεί στο Νησί Αθλητές από : τη Namibia, τη Reunion, το Bahrain, το Kyrgyzstan και το Niger.

Στις Ειδικές Αθλητικές Εγκαταστάσεις στο Λουτράκι διεξάγεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Special Olympics.

Την Τελετή Έναρξης, στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο «Γιώργος Γαλανόπουλος» του Δήμου Λουτρακίου τίμησαν με την παρουσία τους  η Πρέσβειρα  Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος της Επίτιμης Επιτροπής των Special Olympics Hellas κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.Πέτρος Τατούλης, ο Δήμαρχος Λουτρακίου κ.Γιώργος Γκιώνης, ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas, Πρέβης ε.τ. κ.Διονύσιος Κοδέλλας, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, Στελέχη και Παράγοντες του Αθλητισμού και πλήθος κόσμου.

Σε πανηγυρικό κλίμα όλοι οι Αθλητές των Special Olympics χειροκροτήθηκαν θερμά, ενώ στους αγώνες, οι οποίοι διοργανώνονται υπό την τιμητική Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, συμμετέχουν 700 αθλητές από όλη την Ελλάδα.

Με Υπεύθυνο των Ιατρικών Υπηρεσιών Αγώνων & Προγράμματος «ΥγιείςΑθλητές» τον  Δρ Πάνο Ευσταθίου λειτουργούν τα Τμήματα Ιατρικής Υποστήριξης των Αθλητών : Fit Feet (κ.Α.Μπεδέκας), Fun Fitness (κ.Ε.Κεκάτος), Health Promotion (κ.Β.Παπαμίκος), Opening Eyes (κ.Φ.Βελισσαράκος) και Special Smiles (κ.Δ.Εμμανουήλ).

Συγκεκριμένα, ο κ.Κεκάτος, ως Α/Δήμαρχος Υγείας μετέφερε τον εγκάρδιο Χαιρετισμό του Δημάρχου Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρου Παρίση στον Πρόεδρο των Αγώνων και σε συνεργασία με τον Φυσικοθεραπευτή κ.Ανδρέα Μπατιστάτο , ως συνεργάτη Συντονισμού και με Στελέχωση από την Φυσικοθεραπεύτρια κ.Ελίνα Ευσταθίου, τον Φυσικοθεραπευτή κ.Ηρακλή Ζήκα και αντιπροσωπεία τελειόφοιτων Φοιτητών των Τ.Ε.Ι-Φυσικοθεραπείας Αιγίου, οργανώθηκε το Τμήμα Φυσικοθεραπευτικής Υποστήριξης των Αγώνων.

 

Back To Top