skip to Main Content
ΠΟΠΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ, ΠΟΠΗ ΣΠΙΤΑ,ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, ΒΙΒΙΑΝ ΓΙΑΝΝΟΥΔΗ ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ

Η ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ

Στην ιστορική  Αίθουσα “Μιχαήλας Αβέρωφ” της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, Ακαδημίας και Γενναδίου 8 στην  Αθήνα, έγινε η βιβλιοπαρουσίαση ποιητικών συλλογών του μέλους της Ε.Ε.Λ., εικαστικού, λογοτέχνη, θεωρητικού της τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου.

Παρόντες στην πολυδιάστατη παρουσίαση διακεκριμένοι εκπρόσωποι του λογοτεχνικού και καλλιτεχνικού χώρου.

Την εκδήλωση χαιρέτησε αρχικά ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Λ. Κώστας Καρούσος και  η Άννα Κελεσίδου, καθηγήτρια φιλοσοφίας, ποιήτρια.

Για τις ποιητικές συλλογές του Κώστα Ευαγγελάτου ” Εγκάρσια Πτήση” και ” Πολύσμιγος Αίνος” μίλησαν αναλυτικά και διεισδυτικά η Βίβιαν Γιαννούδη- Αυγερινού,συγγραφέας, πρόεδρος Πειθ. Συμβ. της Ε.Ε.Λ και η Άννα Μαρκοπούλου, Δ/ρ φιλοσοφίας της αγωγής.

Παρεμβάσεις έγιναν από τους λογοτέχνες  Κώστα Καρούσο, πρόεδρο της Ε.Ε.Λ. και την Φαίδρα Ζαμπαθά-Παγουλάτου, π. γεν.γραμματέα της Ε.Ε.Λ.

Ο Κώστας Καρούσος μεταξύ άλλων ανέφερε: Η πυκνή ακολουθία των σκίτσων-με την πιστή αποτύπωση-διαπίστωση-συντριβή-κάθαρση-προσμονή και υπέρβαση πάθους, ερωτικής καρτερίας, μνημεία σώματος και ψυχής, ματωμένης θλίψης, κύκνεια σπαράγματα πόνου και ματαιότητας…ενβαπτιζόμενα με οίστρο και εικαστική ποιητική έννοια και δημιουργία.–εκτιμώ–ότι αποτελούν ένα πολύ εξαιρετικό σύνολο, επίκαιρης ακεραιότητας και υπαρξιακής αγωνίας — άρδευση αξιών και μπόλιασμα ελπίδων–για ένα οραματοδρόμιο ποίησης και γραφής στους νεώτερους δημιουργούς…. 

Στην μυσταγωγική εκδήλωση ερμήνευσαν κλασικά μουσικά έργα η κορνίστα Ιωάννα Σκληρού και ο πιανίστας Μάριος Καζάς, ενώ ο Κώστας Ευαγγελάτος απήγγειλε ποιήματα του. Μετά την προβολή εντυπωσιακού εικαστικού αφιερώματος-videoart o Μάριος Καζάς που είναι και αισθαντικός συνθέτης παρουσίασε για πρώτη φορά τη μελοποίηση του ποιήματος “Καταμετρώ-Mesure”, με θετικότατη απήχηση στο κοινό.

Την τιμητική εκδήλωση συντόνισε επιδέξια  ο λογοτέχνης Αντώνης Κομίνης, ταμίας της Ε.Ε.Λ. Ο Κώστας Ευαγγελάτος ευχαρίστησε όλους για την συμμετοχή τους στην πνευματική εκδήλωση στο χώρο της ΕΕΛ, η οποία ήταν η πλέον σημαντική, άρτια και διαφωτιστική για την ποιητική του πορεία. Ανάμεσα στους παρόντες και γνωστοί Κεφαλονίτες λογοτέχνες της Αθήνας όπως ο καθηγητής Παν/μίου, συγγραφέας δρ. Γεράσιμος Ρηγάτος, ο συγγραφέας, δημοσιογράφος Βαγγέλης Σακκάτος, η Ιθακήσια ποιήτρια και ερευνήτρια Ρίτα Τσιντίλη- Βλησμά, ο ποιητής Σπύρος Ζαχαράτος, ο τ. πρόεδρος του συλλόγου “Εύγερος”- Πανάιτ Ιστράτι, κος Παναγιώτης Λυκούδης κ.α.

ΕΛΠΙΔΑ

Η Ελπίδα των χρωμάτων αρμενίζει

στον καμβά της νέας διαλεκτικής

συνθέτοντας εφύμνια.

Back To Top