skip to Main Content
Neoi Ergasia1 620×320 1 620×3201

Θέσεις Εργασίας: Παράταση για το πρόγραμμα voucher 18-24 – Πόσοι θα ωφεληθούν

Παράταση για το πρόγραμμα voucher 18-24 έδωσε το υπουργείο Εργασίας. H προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο πλαίσιο της δράσης voucher  «Επιταγή εισόδου για νέους ηλικίας από 18 έως 24 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας», ολοκληρώνεται παρατείνεται την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 23.59 μ.μ.

Η παράταση κρίθηκε αναγκαία λόγω του ιδιαίτερα αυξημένου αριθμού των ενδιαφερομένων να υποβάλλουν αιτήσεις για την συμμετοχή τους στο παραπάνω πρόγραμμα.

Οι αιτήσεις που αφορούν εγγεγραμένους ανέργους στον ΟΑΕΔ γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.voucher.gov.gr. Μέσα από τις δράσεις του Προγράμματος Voucher αναμένεται να ωφεληθούν 12.000 άνεργοι νέοι ηλικίας 18 έως 24 ετών, εκ των οποίων οι 3.000 είναι απόφοιτοι ΑΕΙ /ΤΕΙ και οι 9.000 είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζουμε ότι στο πλαίσιο του προγράμματος θα υλοποιηθεί μια ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων που περιλαμβάνει:

  • Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 80 ωρών και
  • πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας συνολικής διάρκειας 450 ωρών σε δύο φάσεις. Οι πρώτες 200 ώρες θα αφορούν την ομαλή ένταξη και ενσωμάτωση του καταρτιζόμενου στο εργασιακό περιβάλλον της επιχείρησης και οι υπόλοιπες 250 ώρες θα αφορούν δεξιότητες που συνδέονται με τις προδιαγραφές της θέσης πρακτικής άσκησης. Η διάρκεια της πρακτικής άσκησης στο σύνολό της δεν θα υπερβαίνει τους έξι μήνες, ενώ οι επιχειρήσεις που θα προβούν στην πρόσληψη του ωφελούμενου μετά τη λήξη της πρακτικής άσκησης, μπορούν να επιχορηγηθούν.

Η κατάρτιση θα παρασχεθεί από παρόχους κατάρτισης που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον και θα εγγραφούν στο «Μητρώο Παρόχων» της συγκεκριμένης δράσης. Κάθε άνεργος που θα εκδηλώσει ενδιαφέρον, εάν επιλεγεί βάσει τον κριτηρίων που ισχύουν στη συγκεκριμένη δράση, θα εγγραφεί σε «Μητρώο Ωφελουμένων» και θα δικαιούται την «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας», η οποία θα του δώσει τη δυνατότητα να λάβει υπηρεσίες συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης (θεωρία και πρακτική).

Από το aftodioikisi.gr

Back To Top