skip to Main Content
An88

Θερμή εκδήλωση υποδοχής απ τη Δημοτική Αρχή στο πρώτο κρουαζιερόπλοιο στην Κεφαλονιά, εγκαινιάζοντας την τουριστική σεζόν 2015!-Αξέχαστες εντυπώσεις απ το καλωσόρισμα στο πλήρωμα και τους επιβάτες του MS Zuiderdam!(ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) Γράφει η Αναστασία Κανάκη

Με θερμή υποδοχή, εκδηλώσεις και γιορτινή ατμόσφαιρα, η Κεφαλονιά καλωσόρισε σήμερα το πρωί το πρώτο της κρουαζιερόπλοιο, εγκαινιάζοντας έτσι την τουριστική περίοδο 2015!

Στο λιμάνι του Αργοστολίου και συγκεκριμένα στον χώρο πρόσδεσης του πλοίου, στο «μπαστούνι», ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Ευάγγελος Κεκάτος, εκπροσωπώντας την Τουριστική Επιτροπή του νησιού και τη Δημοτική Αρχή, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, κ. Γιώργος Τζωρτζάτος, ο Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Χρήστος Λευκαδίτης, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων, κ. Ευρώπη Μοσχονά, η Τουριστική Πράκτορας που πρακτορεύει το πλοίο «MS Zuiderdam», κ. Ζαμπέλη και εκπρόσωποι των τοπικών Μ.Μ.Ε. υποδέχθηκαν τους επιβάτες του μεγαλοπρεπούς πλοίου, προσφέροντας τοπικά παραδοσιακά κεράσματα, όπως η κεφαλονίτικη μάντολα και τους καλωσόρισαν με κεφαλονίτικες καντάδες.

Η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου είχε ετοιμάσει ένα ειδικό πρόγραμμα για τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου, που περιελάμβανε επίσης και έντυπο υλικό, το οποίο μοιράστηκε σε όσους επιθυμούσαν να εκδράμουν στο νησί μας. Με προθυμία δόθηκαν απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις που τους έθεσαν οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου. Μάλιστα πολλοί από αυτούς ήθελαν να ενημερωθούν εκτενώς για το νησί μας.

Ήταν μια πολλή σημαντική μέρα για την ανάπτυξη του θαλάσσιου Τουρισμού για την Κεφαλονιά, καθώς το MS Zuiderdam της εταιρείας Holland America Line, είναι ένα από τα μεγαλύτερα Κρουαζιερόπλοια του κόσμου!

Το κρουαζιερόπλοιο ξεκίνησε το ταξίδι του από τη Μάλτα και το πρωί αφίχθηκε στην Κεφαλονιά, απ την οποία θα αναχωρήσει το απόγευμα, με προορισμό τον επόμενο σταθμό του ταξιδιού που πραγματοποιεί.

Σε αυτή τη συμβολική Τελετή Υποδοχής του κρουαζιερόπλοιου, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Ευάγγελος Κεκάτος επέδωσε την τιμητική πλακέτα της πόλης του Αργοστολίου στον πλοίαρχο, βιβλία με πληροφορίες του νησιού μας, καθώς και την κεφαλονίτικη ρομπόλα. Ο πλοίαρχος, με τη σειρά του προσέφερε αναμνηστική τιμητική πλακέτα με το έμβλημα του Πλοίου στον κ. Κεκάτο.

Η χωρητικότητα του πλοίου ανέρχεται στους 81.679 τόνους. Κατασκευάστηκε το 2002, έχει μήκος 285 μέτρα, πλάτος 32 μέτρα και βύθισμα 7,8 μέτρα. Περιλαμβάνει 924 καμπίνες και οι επιβάτες ανέρχονται στους 1.848/ 2.387, με αξιωματικούς και πλήρωμα 800 άτομα.
Το ms Zuiderdam προάγει την εξέλιξη των εξελιγμένων μεσαίου μεγέθους πλοίων της εταιρίας με 11 καταστρώματα. Είναι το πρώτο πλοίο της σειράς Vista Class και είναι εξοπλισμένο με μηχανισμούς ασφαλείας και μηχανήματα πλοήγησης τελευταίας τεχνολογίας. Στις δραστηριότητές του περιλαμβάνονται Πισίνες & Θαλασσοθεραπείες. Δραστηριότητες για Παιδιά και Έφηβους: Παιδότοπος, αίθουσα με ηλεκτρονικά παιχνίδια, χώρος δραστηριοτήτων για εφήβους κ.ά.

 

Με τον ερχομό του πρώτου κρουαζιερόπλοιου, ζωντάνεψε η Κεφαλονιά, το λιμάνι και η πλατεία!

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό και βίντεο απ την τελετή υποδοχής του κρουαζιερόπλοιου στο νησί μας:

http://youtu.be/kWc5v3ZODSQ

http://youtu.be/RA_KEA1KMw8

http://youtu.be/ePzWkt0-HNM

http://youtu.be/OL6-Qm10UuI

Back To Top