skip to Main Content
An 10

Θεόδωρος Γαλιατσάτος: Ισότιμη μεταχείριση όλων των νησιών, αντισταθμιστικά και στα Ιόνια Νησιά

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος προσκεκλημένος στο Kontra Tv και την εκπομπή του Σωτήρη Ξενάκη με σχολιαστή τον Μάκη Κουρή, ερωτώμενος για τους νέους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά απάντησε:

“Πρέπει να γνωρίζετε ότι στα Ιόνια Νησιά ουδέποτε ίσχυσε μειωμένος ΦΠΑ. Αυτό ήταν μια αδικία από το κράτος, μια άνιση μεταχείριση των Ιονίων Νήσων έναντι των νησιών του Αιγαίου, που ποτέ δεν διορθώθηκε και ποτέ κανείς δεν ενέσκηψε στα προβλήματα των νησιωτικών περιοχών στο Ιόνιο.

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κατανοούμε και δεν συντασσόμαστε στο πλευρό των νησιωτών του Αιγαίου, που με την άρση του μειωμένου ΦΠΑ, θα αντιμετωπίσουν προβλήματα.

Υπάρχει όμως, μια έντονη συζήτηση τώρα από πλευράς Πολιτείας, για να δοθούν αντισταθμιστικά οφέλη στα νησιά. Ήρθε η ώρα να συμπεριληφθούν στα αντισταθμιστικά οφέλη και τα νησιά του Ιονίου, που τα προηγούμενα χρόνια είχαν εξαιρεθεί αδίκως από κάθε ελάφρυνση.

Θεσμικά, μέσα από τα αρμόδια όργανα των Περιφερειών, αλλά και με τις δικές μας δυνάμεις θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα για να τύχουν ελαφρύνσεων και προνομίων οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες και έμποροι των νησιωτικών περιοχών, όπως συμβαίνει σε όλη την ΕΕ.”.

 

Back To Top