skip to Main Content
BOULI 533 355

Θύελλα για το έγγραφο του ΥΠΕΞ για τα Σκόπια – Είναι απόρρητο υποστηρίζει ο Κοτζιάς – Το έδωσε στη δημοσιότητα η Χ.Α.

– Το υπουργείο Εξωτερικών εγκαλεί τα κόμματα γιατί έδωσαν στη δημοσιότητα απόρρητα έγγραφα
– Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει πως το έγγραφο δεν είχε καν διαβάθμιση και άρα δεν είναι απόρρητο
– Στο έγγραφο το ΥΠΕΞ καλεί τα κόμματα να στείλουν τις προτάσεις τους για την ονομασία των Σκοπίων
– Ο Β. Μεϊμαράκης δήλωσε πως η επιστολή του Ν. Κοτζιά είναι απίθανη, αφελή και επικίνδυνη
– ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Θύελλα έχει προκληθεί από ένα πολύ σοβαρό έγγραφο για την εξωτερική πολιτική που τις τελευταίες ώρες δυστυχώς έχει γίνει κουρελόχαρτο μέσα στη Βουλή, μετά την απόφαση της Χρυσής Αυγής να δώσει στη δημοσιότητα το συγκεκριμένο έγγραφο.

 

H δημοσιοποίηση αυτής της επιστολής προκάλεσε θύελλα στη Βουλή με τον Εύαγγελο Μεϊμαράκη να κάνει λόγο για “απίθανη, αφελή και επικίνδυνη”. Σε υψηλούς τόνους ξεκαθάρισε πως «για μας δεν υπάρχει η επιστολή» και ταυτοχρόνως διεμήνυσε: «Για μας ισχύει η απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μην κάνετε βήμα από κει. Μην τολμήσετε να το σκεφτείτε. Είναι επικίνδυνα παιχνίδια. Η Μακεδονία είναι ελληνική. Τα ζητήματα αυτά, τα έχουμε συζητήσει τα έχουμε λύσει και βγάλτε τα από το διάλογο του πολυνομοσχεδίου». “Τι μας έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών να διαπραγματευτούμε μεταξύ μας τα κόμματα”; Διερωτήθηκε, μάλιστα, αναφερόμενος στην επιστολή Κοτζιά και απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα ανέφερε: “Έτσι κάνατε διαπραγμάτευση; Διαπραγματευόσαστε με τους ΑΝΕΛ τι θα περάσετε και τελικά φτάσαμε να φέρατε μια δύσκολη και επώδυνη συμφωνία”;

Στην παραπάνω επιστολή αναφέρθηκε και ο προέδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, κατά την ομιλία του στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο: “Μας έστειλε και μας επιστολή ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς για το πώς θέλουμε να ονομαστούν τα Σκόπια. Πιστεύω ότι υπήρχε μια διαπραγμάτευση πάνω σε αυτό το θέμα. Και, εάν πω εγώ τι όνομα θέλω, τι σημαίνει αυτό; Τα Σκόπια θα το αποδεχθούν; Το θέμα είναι το πώς θα πειστούν τα Σκόπια. Επομένως τι σημασία έχει το ποιο όνομα θέλω εγώ…”.

Πραξιτέλης Σαραντόπουλος

newsit.gr

Back To Top