skip to Main Content
An

Ιαματικός Τουρισμός – Επιστημονική Ημερίδα

Το Σάββατο 7 Μαΐου 2016 θα διεξαχθεί  στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Κέφαλος» Επιστημονική Ημερίδα της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής.

Με κεντρικό θέμα «Ανάπτυξη του Ιαματικού Τουρισμού στην Κεφαλονιά», διακεκριμένοι επιστήμονες με επικεφαλής τον Καθηγητή και Πρόεδρο της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής  κ.Κωνσταντίνο Κουσκούκη, θα ενημερώσουν για τις ρεαλιστικές αναπτυξιακές δυνατότητες του Νησιού στο επίκαιρο θέμα του Ιαματικού Τουρισμού.

Η εναλλακτική αυτή μορφή θεραπευτικού Τουρισμού αφορά κάθε μετακίνηση Ασθενούς από το εσωτερικό ή το εξωτερικό, για λόγους θεραπείας χρόνιας πάθησης, αποθεραπείας και αποκατάστασης, συντήρησης της Υγείας και Ευεξίας.

Η Αποκατάσταση κυρίως υπάγεται στον Ιαματικό Τουρισμό.Όταν δηλαδή πρόκειται για θεραπείες συνταγογραφημένες από γιατρό, τότε αναφερόμαστε στον πυρήνα της Προσφοράς του Προϊόντος του Ιαματικού Τουρισμού, ο οποίος περιλαμβάνει Αποκατάσταση από κάθε ασθένεια και μετεγχειρητικό στάδιο, Φυσιοθεραπεία, Εργοθεραπεία, Λογοθεραπεία, Μηχανική και Θεραπευτική Άσκηση, Διαιτητικές θεραπείες, Υδροθεραπείες με ιαματικά λουτρά, Ηλεκτροθεραπεία, Εισπνευσοθεραπεία, Πηλοθεραπεία, Θαλασσοθεραπεία, Ψυχοθεραπεία, φαρμακευτική αποτοξίνωση κλπ…

Η εφαρμογή του Ιαματικού Τουρισμού γίνεται σε διαπιστευμένα Κέντρα Αποκατάστασης ή Ξενοδοχειακές Μονάδες που διαθέτουν ειδικά Τμήματα για το σκοπό αυτό.

Την οργανωτική επιμέλεια της Εκδήλωσης, που γίνεται υπό την τιμητική Αιγίδα του Δήμου Κεφαλονιάς έχει ο Α/Δήμαρχος κ.Ευάγγελος Κεκάτος.

Back To Top