skip to Main Content
Port

ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ-Οριστικοποιήθηκε η παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων

Την υπογραφή από το ΤΑΙΠΕΔ της Σύμβασης Παραχώρησης Αναβάθμισης, Συντήρησης, Διαχείρισης και Λειτουργίας των 14 περιφερειακών αεροδρομίων ενέκρινε το κυβερνητικό συμβούλιο οικονομικής πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ουσιαστικά πρόκειται για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης, της Κέρκυρας, των Χανίων, της Κεφαλλονιάς, της Ζακύνθου, του Ακτίου, της Καβάλας, της Ρόδου, της Κω, της Σάμου, της Μυτιλήνης, της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Σκιάθου για τα οποία είχε πλειοδοτήσει τον Νοέμβριο του 2014 η κοινοπραξία Fraport-Slentel.
Οριστικοποιήθηκε η παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων
Η απόφαση της παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων φέρει τις υπογραφές του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη του υπουργού Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτου, Οικονομίας Γ. Σταθάκης και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Σκουρλέτη.

Η μεγαλύτερη αποκρατικοποίηση

Το εφάπαξ τίμημα που θα καταβάλει η κοινοπραξία είναι 1,234 δισ. ευρώ, μέγεθος πολλαπλάσιο της αποτίμησης ύψους 340 εκατομμυρίων ευρώ των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία της προσφοράς της, η κοινοπραξία Fraport-Slentel θα καταβάλει εφάπαξ τίμημα ύψους 1,234 δισ. ευρώ, σε ετήσια βάση, μίσθωμα ύψους 22,9 εκατ. ευρώ και ποσό που αντιστοιχεί στο 28,6% του Ebitda.

Ακόμη το συνολικό ποσό που θα καταβάλει στο Δημόσιο για τα 40 έτη παραχώρησης είναι 10,048 δισ. ευρώ.

capital.gr

Back To Top