skip to Main Content
SPATHS STAYROS

ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΕΝΣΤΑΣΗ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΠΑΘΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ “ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ”-ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ

Συνδυασμός Επιμελητηρίου Κεφαλληνίας «ΝΕΑ ΠΝΟΗ»

ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ
ΕΝΣΤΑΣΗ –ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Του Συνδυασμού του Επιμελητηρίου Κεφαλληνίας και Ιθάκης «ΝΕΑ ΠΝΟΗ».

Κοινοποιούμενη:

Α) στον κ. Υπουργό Ανάπτυξης κ. Νικόλαο Δένδια.
Β) Στον κ. Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Κατά τη τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. του επιμελητηρίου Κεφαλληνίας και Ιθάκης που διεξήχθη τη Δευτέρα 6/10/2014 με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Κύρωση απολογισμού οικονομικής χρήσης 2013,
2. Τροποποίηση του προϋπολογισμού οικ. Χρήσης 2014 και
3. Κύρωση προϋπολογισμού οικ. Χρήσης 2015

Δεν έλαβαν προσκλήσεις προκειμένου να παρευρεθούν σε αυτήν τα νομίμως εκλεγμένα μέλη του Δικοικητικού Συμβουλίου Διονύσιος Πολλάτος του Γερασίμου και Αντώνιος Παπαδάτος του Σπυρογιάννη, κατά ρητή παράβαση του άρθρου 4 του Κανονισμού Αρμοδιοτήτων και Λειτουργίας Δ.Σ. Επιμελητηρίων (ΦΕΚ Β 176/6.2.2008), αλλά, αντί αυτών, προσκλήθηκαν αναπληρωματικά αυτών μέλη, τα οποία ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του επιμελητηρίου προσφώνησε ωσάν τακτικά μέλη στη θέση των παραπάνω.

Η μη πρόσκληση των παραπάνω μελών Διονυσίου Πολλάτου και Αντωνίου Παπαδάτου στη τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. αποτελεί μεθόδευση έκπτωσης των νομίμως εκλεγμένων συμβούλων και συνιστά κατάφωρη παραβίαση τόσο του Κανονισμού Λειτουργίας, όσο και του νόμου που διέπει τη λειτουργία των Επιμελητηρίων, καθόσον, καταρχήν, δεν υφίσταται κανείς νόμιμος λόγος έκπτωσης αυτών.

Ειδικότερα, βάσει του άρθρου 3στ του Ν. 2081/1992 και του άρθρου 11 του Κανονισμού Λειτουργίας , κάθε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου εκπίπτει αυτοδικαίως της θέσης ή του αξιώματος του εφόσον απουσιάζει αδικαιολόγητα πέραν των πέντε (5) συνεχών συνεδριάσεων και συγκεκριμένα των νόμιμων συνεδριάσεων του ΔΣ, όταν σε αυτό υπάρχει απαρτία (άρθρο 6 του Κανονισμού). Όμως ούτε ο σύμβουλος Αντώνης Παπαδάτος απουσίασε αδικαιολόγητα πέραν των πέντε (5) συνεχών νομίμων συνεδριάσεων, στις οποίες συμμετείχε, παρά το γεγονός ότι δεν ελάμβανε προσκλήσεις από τον κ. Πρόεδρο του ΔΣ, ούτε και ο σύμβουλος Διονύσιος Πολλάτος απουσίασε αδικαιολόγητα πέραν των πέντε (5) συνεχών νομίμων συνεδριάσεων, δεδομένου ότι συν τοις άλλοις παρευρίσκετο στη συνεδρίαση της 26ης Φεβρουαρίου 2014, παρά το γεγονός ότι δικαιολογημένα θα μπορούσε να απουσιάζει, λόγω σοβαρών προσωπικών λόγων και συγκεκριμένα και συγκεκριμένα του γνωστού σε όλους τραγικού θανάτου της αδελφής του Άννας Πολλάτου και των οικογενειακών προβλημάτων που αντιμετώπισε συνεπεία αυτού.

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΔΣ, ακόμη και αν, εντελώς αδικαιολόγητα, θεωρεί ότι οι άνω σύμβουλοι απουσίασαν πέραν των 5 συνεχών συνεδριάσεων, δεν τήρησε, πριν προβεί στη παράτυπη έκπτωση αυτών, τη προβλεπόμενη διαδικασία του άρθρου 11 του Κανονισμού και δεν κάλεσε τα παραπάνω μέλη να υποβάλλουν γραπτώς τις απόψεις τους ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα να αποδείξουν στο Δ.Σ. ότι δεν απουσίασαν αδικαιολόγητα πέραν των πέντε συνεχών συνεδριάσεων.

Επειδή η μη πρόσκληση των παραπάνω μελών του Δ.Σ. στη συνεδρίαση αυτού και η επιχειρούμενη έκπτωση αυτών με την κλήση άλλων μελών στη θέση τους είναι παράνομη και παράτυπη.

Επιπλέον ο Πρόεδρος του ΔΣ, παραβαίνοντας τις διατάξεις του Καταστατικού και του Νόμου, προχώρησε αυτοβούλως στην έκπτωση των παραπάνω μελών του ΔΣ και προέβη σε πρόσκληση, στη θέση τους, άλλων μελών, χωρίς προηγουμένως να έχει εκδοθεί καμία διαπιστωτική πράξη από το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου, στην οποία να αναφέρεται η έκπτωση αυτών και ο λόγος έπτωσης και καμία τέτοια δεν έχει εκδοθεί έως της καταθέσεως της παρούσης, σήμερα 7/10/2014.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ

Καλούμε τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κεφαλληνίας και Ιθάκης κ. Θεόφιλο Μιχαλάτο να ανακαλέσει τις παραπάνω ενέργειές του, να προβεί εκ νέου σε πρόσκληση για την επόμενη τακτική ή έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου των νομίμων συμβούλων Αντωνίου Παπαδάτου και Διονυσίου Πολλάτου καθώς επίσης καλούμε και το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου να απόσχει από την έκδοση οποιασδήποτε τυχόν διαπιστωτικής πράξεως έκπτωσης των παραπάνω δύο συμβούλων από μέλη του ΔΣ, η οποία θα είναι παράνομη και παράτυπη και θα έχει ως αποτέλεσμα τη μη νόμιμη σύνθεση του ΔΣ και ενημερώνουμε το ΔΣ και τον Πρόεδρο αυτού ότι αν εμμείνει στις παραπάνω ενέργειές του, θα προσφύγουμε κατά πάσης πράξεως στα αρμόδια όργανα προς ακύρωση αυτής με τη ρητή επιφύλαξη παντός δικαιώματός μας

Αργοστόλι 7/10/2014

Ο επικεφαλής του συνδυασμού
Σταύρος Σπαθής

Back To Top