skip to Main Content
An 123

Λυκούδης για Αεροδρόμιο: Ο Δήμος ούτε καν ήξερε για τις απαλλοτριώσεις, δεν υπέγραψε τη σύμβαση ο Παρίσης!

Οι απαλλοτριώσεις που θα γίνουν για χάρη της Fraport που θα αναλάβει τη διαχείριση του αεροδρομίου εντός του επόμενου διαστήματος, είναι το θέμα που «καίει» πολλούς συμπολίτες μας. Τα βέλη των ευθυνών στρέφονται προς όλες τις τοπικές αρχές του τόπου, ανάμεσα στις οποίες και ο Δήμος Κεφαλλονιάς… Για το θέμα απάντησε σε σχετική ερώτηση από τον Σάκη Βούτο στη διάρκεια εκπομπής του στον Ionian galaxy 90,8 ο αναπληρωτής Δημάρχου κ. Διονύσης Λυκούδης.
Ξεκαθάρισε λοιπόν αρχικά ότι η Δημοτική Αρχή είναι υποχρεωμένη να υποδέχεται τους πάντες, ανεξαρτήτως πολιτικών ή άλλων διαφορών, και να συνομιλεί μαζί τους. Αυτός εξάλλου είναι ο ρόλος της. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα νευραλγικό κομμάτι της τοπικής οικονομίας μας, όπως το αεροδρόμιο.  Από κει και πέρα, το τι θα κάνει η Fraport είναι θέμα της σύμβασης που έχει υπογράψει με την Ελληνική Πολιτεία. «Από την αρχή διαφωνώ με την πώληση του αεροδρομίου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα παίξουμε αντάρτικο μαζί τους, είμαστε υποχρεωμένοι να αποδεχτούμε αυτά που υπεγράφησαν, τα οποία δεν υπέγραψε ο Παρίσης, αλλά η ελληνική Κυβέρνηση» είπε ο κ. Λυκούδης και συμπλήρωσε πως ο Δήμος δεν γνώριζε τίποτε για απαλλοτριώσεις, ούτε φυσικά συμφώνησε σε κάτι τέτοιο. Οι απαλλοτριώσεις έχουν συμφωνηθεί με το ΤΑΙΠΕΔ και είναι μέρος τους μνημονίου που έχει υπογράψει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Ο κ. Λυκούδης επίσης σχολίασε πως την απαλλοτρίωση ουσιαστικά δεν την κάνει η fraport, αλλά το ΤΑΙΠΕΔ και η Ελληνική Πολιτεία. Η Ελληνική Πολιτεία έχει μια Κυβέρνηση και στο νησί μας υπάρχει εκπρόσωπός της η Βουλευτής. Ο Δήμος δεν εμπλέκεται σε όλο αυτό και δεν συμφωνεί με καμιά απαλλοτρίωση.
Τέλος, σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν οι πολίτες που θίγονται από τις απαλλοτριώσεις μπορούν να κινηθούν νομικά, ο κ. Λυκούδης απάντησε πως οι πολίτες έχουν προφανώς δικαίωμα να κινηθούν νομικά, αλλά δυστυχώς έχουν καθοριστεί από το μνημόνιο διαδικασίες fast trackκαι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια δικαίωσης.
Back To Top