skip to Main Content
An141

Μειώσεις έως 40% για 1,5 εκατ. συνταξιούχους – Ποιοι οι μεγάλοι χαμένοι

Αντιμέτωποι με μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις τους θα έλθουν περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο που αποχώρησαν από την αγορά εργασίας πριν συμπληρώσουν το 60ο έτος της ηλικίας τους, με λίγα έτη ασφάλισης. Πρόκειται για την κατηγορία των συνταξιούχων που αναμένεται να είναι και οι «μεγάλοι χαμένοι» των αλλαγών στο Ασφαλιστικό – Συνταξιοδοτικό σύστημα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Real News, που δημοσιεύεται την Κυριακή, σε αυτήν την κατηγορία συνταξιούχων θα επιβληθούν οι μειώσεις που απαιτούνται ώστε να «βγει» ο λογαριασμός του ασφαλιστικού, όσο χαμηλή και εάν είναι η σύνταξή τους, ακόμα και εάν ανέρχεται στα 500 ευρώ.

Αντίθετα, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, για τους συνταξιούχους που βγήκαν στη σύνταξη πάνω από την ηλικία των 60, με περισσότερα έτη ασφάλισης, αναζητείται λύση ώστε να καλυφθεί η απώλεια που θα προκύψει στις συντάξεις και να αμβλυθούν οι επιπτώσεις.

Στα γραφεία του υπουργείου Εργασίας γίνονται δοκιμές για το ποιος αλγόριθμος θα χρησιμοποιηθεί για τον επαναϋπολογισμό των συντάξεων, με στόχο να εξοικονομηθούν από 700 έως 900 εκατ. ευρώ, για το 2016. Οι μειώσεις θα αγγίξουν ακόμα και το 40% στην περίπτωση ασφαλισμένων σε ειδικά ταμεία, που είχαν υψηλούς μισθούς, λίγα έτη ασφάλισης και υψηλά ποσοστά αναπλήρωσης.

Ειδική μέριμνα θα ληφθεί για τους χαμηλοσυνταξιούχους, μεταξύ των οποίων συμπολίτες μας που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες και το μεγαλύτερο μέρος της σύνταξής τους είναι προνομοιακού χαρακτήρα – το ύψος τους δηλαδή δεν αντιστοιχεί στις εισφορές που έχουν καταβάλει.

Διαβάστε επίσης στην aftodioikisi.gr : Ποια είναι τα σενάρια για τις μειώσεις συντάξεων – Όλα τα σχέδια του υπουργείου Εργασίας

Back To Top