skip to Main Content
Kefalonia Photographer 37 Of 107  620×330

Με τα λόγια του Μεγάλου Βασιλείου αποχαιρέτησε ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς τον Μητροπολίτη, κυρό Γεράσιμο

Βαθιά συγκινημένος και με φωνή που έτρεμε ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς, Παναγής Δρακουλόγκωνας αποχαιρέτησε χθες τον Μητροπολίτη του νησιού, κυρό Γεράσιμο εκ μέρους των Κεφαλλήνων… Τα λόγια του Μεγάλου Βασιλείου ήταν αυτά που ταίριαζαν για το σεμνό και Άγιο Ποιμενάρχη και αυτά είπε ο αντιπεριφερειάρχης: “«Άριστον άνθρωπω δώρον ο θάνατος. Ηρεμεί γαρ εξ ων έμελλε πράττειν κακών».

Ολόκληρος ο χαιρετισμός του:
Σήμερα η Κεφαλονιά δέχεται για πάντα στην αγκαλιά της τον Πατέρα Γεράσιμο.
Το χώμα του νησιού μας θα σκεπάζει για πάντα το σκήνωμα του Μητροπολίτη μας. Είναι υπέρτατη η θλίψη που έχει κατακλείσει τις καρδιές, τις ψυχές και το μυαλό όλων των Κεφαλλήνων. Και είναι τεράστια η οδύνη να προσπαθήσεις να αναφερθείς στην θλίψη αυτή. Ακόμα ένα στοιχείο του μεγαλείου της ψυχής του Μητροπολίτη μας, της μεγαλοσύνης του πνεύματος του Πατέρα Γεράσιμου ήταν ότι είχε προετοιμάσει όλους εμάς, που είχαμε την τύχη να ζήσουμε και να συνομιλήσουμε μαζί του, να ξεπερνάμε την οδύνη αυτή.
Κάποια στιγμή θα ξεχάσω τα όσα είπαμε στο γραφείο την τελευταία φορά που τον είδα πριν φύγει για Αθήνα, θα ξεχάσω όσα είπαμε τηλεφωνικά πριν έξι ημέρες, δεν θα ξεχάσω όμως ποτέ όσα ψιθυριστά μου είπε μετά την κηδεία του φίλου του πατέρα μου. Είχε τη δύναμη, το θείο χάρισμα να ακουμπά και την πιο πονεμένη καρδιά και να της απαλύνει κάθε πόνο. Έτσι ακούμπησε τις καρδιές όλων των Κεφαλλήνων, όλων όσων τον γνώρισαν και έτσι τον αγαπήσαμε κι εμείς με όλη τη δύναμη της ψυχής μας.
Υπήρξε φιλάνθρωπος, αλληλέγγυος, έζησε τιμώντας την Ορθοδοξία και όχι απλά το θρησκευτικό του αξίωμα. Έπραξε τα μέγιστα ακούραστος για τους συνανθρώπους του χωρίς ποτέ να επιζητήσει τον έπαινο και την επιδοκιμασία. Γι’ αυτό και η ταπεινότητα ήταν ακόμα ένα στοιχείο της ζωής και του χαρακτήρα του.
Πατέρα Γεράσιμε, Εσύ κάποτε μου ψιθύρισες ότι πρέπει να φοβάμαι τον θάνατο πολύ λιγότερο από μια ανεπαρκή και μη ενάρετη ζωή και αυτή σου η πεποίθηση είναι ακόμα μια σημαντική παρακαταθήκη που άφησες σε εμάς το ποίμνιό Σου.
Δέσποτά μου γνωρίζω καλά ότι και τώρα εκεί που βρίσκεσαι προσεύχεσαι και μεριμνάς για εμάς.
Μητροπολίτη μου Εσύ μου είπες ότι δεν αρμόζουν τίτλοι και προσφωνήσεις στους μεγάλους πατέρες της Εκκλησίας. Τον Μέγα Βασίλειο, πατέρα τον έλεγαν μου είπες.
«Άριστον άνθρωπω δώρον ο θάνατος. Ηρεμεί γαρ εξ ων έμελλε πράττειν κακών», είπε ο Μέγας Βασίλειος.
Υπήρξες άριστος άνθρωπος και μας έδειξες το δρόμο της καλοσύνης. Μέλλει να σταθούμε άξιοι να τον βαδίσουμε με τον τρόπο που εσύ τόσα χρόνια μας δίδαξες.
Καλό Παράδεισο Δέσποτά μου….

http://lefkadapress.gr/

Back To Top