skip to Main Content
Kekatos24

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΜΕΑ

Η 3η Δεκεμβρίου ορίζεται ως η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία. Ειδικότερα, στις 3 Δεκεμβρίου του 1992 πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε, όπου είχε ως θεματικές προς εξέταση πλήθος ζητημάτων αναφορικά με τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Ισονομία, προσβασιμότητα, ισοτιμία στην υγεία εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση αποτελούσαν τον κύριο άξονα της Συνέλευσης. Σήμερα 22 χρόνια αργότερα φαίνεται πως το παραπάνω περιεχόμενο είναι ακόμα πηγή επανεξέτασης και διεκδικήσεων των δικαιωμάτων των ΑμεΑ.

Η ημέρα αυτή υπενθυμίζει στους δημόσιους φορείς και στην κοινωνία, ότι τα άτομα με αναπηρία δικαιούνται ίσες ευκαιρίες στη ζωή, στην εργασία και στην καθημερινότητα και ότι η προώθηση μέτρων για την αναπηρία αποτελεί, αφενός, συνταγματική επιταγή για την αυτόνομη και επί ίσοις όροις ένταξη των ατόμων με αναπηρία στο κοινωνικό σώμα και στο δημόσιο βίο της χώρας και, αφετέρου, ζήτημα δημοκρατίας, καθόσον προωθείται στην πράξη η συμμετοχή, η διαβούλευση και ο κοινωνικός διάλογος για την πραγματοποίηση της πλήρους και ισότιμης ένταξης των πολιτών με αναπηρία στο κοινωνικό σύνολο.

Ο Δήμος Κεφαλονιάς επιδιώκει να ενισχύσει την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων καθώς και των αποκλεισμό κάθε μορφής, βελτιώνοντας τις συνθήκες πρόσβασης των ΑμεΑ στην υγεία, την παιδεία και την εργασία. Μέσω των αρμόδιων κοινωνικών υπηρεσιών θα συνεχίσει να ενισχύεται η αποφυγή της στείρας εξυπηρέτησης του πολίτη, η ενδυνάμωση του και η διευρυμένη του κοινωνική συμμετοχή.

Προς την κατεύθυνση αυτή, οφείλουμε προσήλωση στην προσπάθεια διαμόρφωσης μιας ακόμα καλύτερης καθημερινότητας για τους συμπολίτες μας. Μιας προσπάθειας, ωστόσο, η οποία προϋποθέτει την ενεργό συνεργασία και συμπόρευση όλων μας, στο δρόμο της ελπίδας,  των ίσων ευκαιριών και δυνατοτήτων για τα Άτομα με Αναπηρίες.

O Αντιδήμαρχος Πρόνοιας

Ε.ΚΕΚΑΤΟΣ

Back To Top