skip to Main Content
1

Μητροπολίτης Δημήτριος: Έχω κάνει αγωγή και μήνυση για τις ανεμογεννήτριες

«Άδεια γραπτή από την Μητρόπολη δεν είχαν πάρει ποτέ. Δεν υπάρχει τέτοια άδεια»

Για το θέμα των ανεμογεννητριών που τοποθετούνται στην Παλική μίλησε ο Μητροπολίτης Κεφαλονιάς Δημήτριος, στη χθεσινή εκδήλωση της Μητρόπολης Κεφαλληνίας για την κοπή της πίτας.

Ο Μητροπολίτης έκανε γνωστό ότι ήδη έχει κατατεθεί μήνυση κατά του Δημοσίου, το οποίο παραχώρησε χώρο που, όπως ισχυρίζεται, είναι μοναστηριακός, στην εταιρεία προκειμένου αυτή να προχωρήσει στην τοποθέτηση των ανεμογεννητριών. Παράλληλα η Μητρόπολη έχει καταθέσει και αγωγή εναντίον της εταιρείας.

Δημήτριος: Η εταιρεία δεν έχει πάρει άδεια από την Μητρόπολη

Ο Δημήτριος είπε στην ομιλία του τα εξής:
«Άδεια γραπτή από την Μητρόπολη δεν είχαν πάρει ποτέ. Δεν υπάρχει τέτοια άδεια». Στη συνέχεια επικαλέστηκε την αναταραχή που υπήρχε λόγω της κοίμησης των δυο προηγούμενων μητροπολιτών της Κεφαλονιάς και την τοποθέτηση τοποτηρητή, λέγοντας ότι η εταιρεία κατάφερε να προχωρήσει τις διαδικασίες μέσα σ’ εκείνη την περίοδο.

«Πήραν μία άδεια από το δασαρχείο… […] Αφού δεν υπάρχει άδεια και αφού ο κόσμος αντιδρά δεν μπορώ να θέλω εγώ. Οι κυβερνήσεις έχουν υπογράψει (τόσο η Ευρωπαϊκή, όσο και η ελληνική) ότι είναι υπέρ της αιολικής ενέργειας, αν κάποιος το ζητήσει, τον ευνοεί ο νόμος. Αλλά αν δεν έχεις και την τοπική άδεια… Εδώ λοιπόν ήρθαν με το ζόρι μέσα στο μοναστηριακό έδαφος, με την άδεια του Δημοσίου. Εγώ έκανα μήνυση εναντίον του Δημοσίου την οποία την κερδίσαμε πρωτόδικα. Όμως το δασαρχείο έκανε έφεση. Και ώσπου να εκδικαστεί η έφεση, τον προσεχή Σεπτέμβριο, εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτα.

Έκανα όμως και αγωγή στην εταιρεία, ότι μου καταπατεί τον μοναστηριακό χώρο. Αυτοί λένε ότι δεν είναι μοναστηριακός ο χώρος, αφού τους τον παραχώρησε το Δημόσιο. Όμως με κρέμασε το πρωτοδικείο Κεφαλονιάς, αφού λέει ότι είναι μεν εκκλησιαστικό, αλλά για διάφορους λόγους (λόγω της αιολικής ενέργειας κλπ.), αφήνουμε την εταιρεία να προχωρήσει».

Πηγή: kefalonitikanea.gr

Back To Top