skip to Main Content

ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΑΥΤΙΚΩΝ “ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ”

Προς : Τους κατοίκους  Περιοχής Πλάκας Αργοστολίου ( ἐνίους )
 
Αγαπητοί συνδημότες
     Αν και πιστεύουμε  πως αλληλογραφία νοείται να γνωρίζεις σε ποιόν απευθύνεσαι, το επιχειρούμε για μοναδική φορά, τόσο επειδή γίνεται πλέον φανερός ο στόχος, όσο και για να επισημάνουμε κάποιες λογικές ακροβασίες, κατά την γνώμη μας φυσικά.
     Ο στόχος, πιστεύουμε είναι προφανής. Να κλείσει ο Ναυτικός  Όμιλος Αργοστολίου. Απ’ότι γνωρίζουμε, η διοίκηση και οι συνεργάτες της αγωνίζονται με νύχια και με δόντια, για να τον κρατήσουν ζωντανό. Πόσο μάλλον να βρουν χρήματα για μεταφορά του αλλού, εξ’άλλου το δεχόσαστε και σεις πως  «θα κοστίσει χρήματα στον ιδιώτη». «Αναρωτιόμαστε» λέτε, αν η πολιτεία είναι ταγμένη υπέρ των οικονομικών συμφερόντων του ενός» Ποιού ενός;  Υπάρχει εν προκειμένω επιχειρηματίας που τα κονομάει; Κι’έπειτα, εμπίπτει στο «γενικότερο συμφέρον» το κλείσιμο του ΝΟΑ ή η μεταφορά του εκτός κατοικημένων περιοχών; Τι είναι χωματερή;
     Απ’ότι φαίνεται όμως η πολιτεία καμιά φορά κυττάει και την ουσία κι’όχι τους τύπους, γι’αυτό και «σας ταλαιπωρεί» 20 χρόνια τώρα , όπως ομολογείτε. Και πολύ καλά κάνει ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και «κλείνει» το θέμα, όπως εντελώς πρόσφατα ακούσαμε, κάποια στιγμή κάποιος πρέπει να παίρνει αποφάσεις. Και να κυττάει το στόχο, όπως έκανε εξ’άλλου και ο καπετάν Λούκας, με τον οποίο «κανένας μας (σας) δεν ασχολήθηκε» αλλά σας προκάλεσε «αλγεινή εντύπωση  η βράβευση του προέδρου του ΝΟΑ»  Άλλον εννοούσατε;
     Δεν ξέρουμε αν οι σκοποί σας «ευοδωθούν» τελικά, ούτε αν «θα λάμψη η αλήθεια», δεν πιστεύουμε πάντως πως θα ακούσετε μπράβο από την κοινωνία. Ίσως αυτή να ψάξει να «βρει ονόματα», εμάς δεν μας ενδιαφέρουν, δεν τα «ψάχνουμε».
     Φυσικά και είμαστε υπέρ των νόμων και των κανονισμών που ρυθμίζουν τα του όποιου στόχου. Όμως υιοθετούμε απόλυτα την παρότρυνση του Άγγλου Ταξιάρχου (της Αεροπορίας του ΝΑΤΟ) προς τον ναύαρχο Αντ.Αντωνιάδη όπως την μεταφέρει στο βιβλίο του «Κρεμώντας την στολή», ότι αν ο υπεύθυνος διαπιστώσει πως οι κανονισμοί εμποδίζουν την επίτευξη του στόχου «…..then fuck the roules». Και συνεχίζει ο ναύαρχος «μ’αυτά τα μυαλά οι Άγγλοι σαλάτιασαν τους Αργεντίνους στα Φώκλαντς, ενώ οι δικοί μας γραφειοκράτες ακόμη ψάχνουν τι έγινε στα Ίμια.
     Μιλήσαμε στην αρχή για λογικές ακροβασίες. Πώς να χαρακτηρίσουμε την φράση σας «…διδάσκοντα στην σχολή Εμποροπλοιάρχων που τον ΕΒΑΛΕ ο αείμνηστος Αντώνης Τρίτσης….»; Εννοείτε πως ο Λ.Ν. δεν είχε τα προσόντα, ότι υστερούσε έναντι των άλλων διδασκόντων; Και παρακάτω «…αντίθετα με μας, με την πολύ δημοσιότητα… μόνο κακό ΚΑΝΕΤΕ στον καπετάν Λούκα…». Δηλαδή  εμείς δίνουμε πολύ δημοσιότητα που ασχοληθήκαμε μια μοναδική  φορά, κι’όχι εσείς που ασχολείσθε 20 χρόνια; Και τέλος : Τα αθλούμενα νιάτα εμποδίζουν τους κατοίκους «την πρόσβαση στην θάλασσα» ; Και πρέπει να φύγουν για να κάνουν το μπάνιο τους οι κάτοικοι στα «κατακάθαρα « νερά του λιμανιού; Δεν μπορούν να πάνε κάπως πιο πέρα; Από τα αμέτρητα χιλιόμετρα παράκτιας γραμμής, που έχει αυτό το νησί, όπως λέτε, σε κείνο ακριβώς το σημείο «κόλλησαν»  οι κάτοικοι για να κάνουν το μπάνιο τους;
     Πάντως εμείς από περιέργεια, ρωτήσαμε μερικούς Αργοστολιώτες, και κατοίκους της περιοχής Πλάκας. Όλοι μόνο επαίνους είχαν για τον καπετάν Λούκα. Πιθανόν να αγνοούν, όπως κι έμείς, κάτι που εσείς, κάποιοι κάτοικοι κι’όχι «οι κάτοικοι της περιοχής Πλάκας» γνωρίζετε. Εμείς λέμε αυτό που βλέπουμε, κι’ ας μην ξεχνάμε το πάθημα του «βαρύγδουπου» πολιτικού που ξεστόμισε το περίφημο «ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό».
     Με την ελπίδα να επικρατήσει η λογική κι’όχι το πείσμα, η ουσία κι’όχι ο τύπος, το συμφέρον της νεολαίας, σας χαιρετάμε.
                                  
                                     Το Δ.Σ.
 

 

Back To Top