skip to Main Content
An18

Νέο project απ τη Google «Im2Calories» – μάθε πόσες θερμίδες έχει το φαγητό σου! Γράφει η Αναστασία Κανάκη

Η Google επιβεβαίωσε ότι τρέχει ένα πειραματικό πρότζεκτ με το οποίο θα μπορούν οι χρήστες να βλέπουν τις θερμίδες ενός γεύματος, βγάζοντας το απλά μια φωτογραφία.

 

Το πρότζεκτ έχει τίτλο «Im2Calories» και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά την προηγούμενη εβδομάδα, στη Βοστόνη.

 

Το συγκεκριμένο πειραματικό πρότζεκτ συνδυάζει την οπτική ανάλυση, με την αναγνώριση προτύπων. Αλλά παρότι η «Im2Calories» αναλύει pixels, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε φωτογραφίες με χαμηλότερη ποιότητα, όπως οι φωτογραφίες στο Instagram, όπως δήλωσε ο ερευνητής της Google Kevin Murphy.

Ο Murphy τόνισε ότι η εφαρμογή θα γίνει πιο ακριβείς με το πέρασμα του χρόνου, καθώς και ότι μπορεί να ωφελήσει τόσο τους πελάτες που θέλουν να ξέρουν τις θερμίδες που καταναλώνουν, όσο και τους γιατρούς και τους ερευνητές, οι οποίοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα στοιχεία της για κάποια έρευνα!
«Για μένα είναι προφανές ότι οι άνθρωποι θέλουν μια τέτοια εφαρμογή και αυτή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη. Ίσως να μην υπολογίζει ακριβώς τις θερμίδες αλλά δεν έχει σημασία. Θα υπάρχει ένας μέσος όρος ανά βδομάδα, μήνα ή χρόνο», συμπλήρωσε ο Kevin Murphy.
Η εφαρμογή «Im2Calories» μπορεί να βρίσκεται ακόμη σε πειραματικό στάδιο, αλλά η Google προχωράει τη διαδικασία, προκειμένου να πάρει τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας για τη συγκεκριμένη τεχνολογία, ώστε να μπορέσει να τη χρησιμοποιήσει στο μέλλον σε ένα ή παραπάνω προϊόντα της!

 

Ηλ. Πηγή: www.djradio.gr

Back To Top