skip to Main Content
An 108

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ 1ο ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΗΣ ΚΕΔΗΚΕ

Την Τετάρτη 15 Νομεβρίου ξεκινάει το 1ο Μουσικοθεατρικό Φεστιβάλ Κεφαλλονιάς και θα διαρκέσει μέχρι και την Τρίτη 28 Νοεμβρίου καθώς προστέθηκε μία μέρα στο πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Το Μουσικοθεατρικό Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στον Κεφαλονίτη θεατρικό συγγραφέα και σκηνοθέτη Σπύρο Ευαγγελάτο σαν έναν μικρό φόρο τιμής στην σημαντική προσφορά του στο θέατρο με τη συμμετοχή δημοφιλών και καταξιωμένων καλλιτεχνών του από το χώρο του θεάτρου και της μουσικής.

Στα πλαίσια της παρουσίασης του προγράμματος ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, Άγγελος Κωνσταντάκης παραχώρησε νωρίτερα σήμερα συνέντευξη τύπου πλαισιωμένος από την εκπρόσωπο της εταιρείας Όψεις Πολιτισμού, Βέτα Κελέση, καθώς και η γνωστή Κεφαλονίτισσα ηθοποιό και σκηνοθέτη, Ειρήνη Παργινού, η οποία συμμετέχει στο φεστιβάλ με το έργο «Woyzeck» με την ομάδα του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου «Κέντρο TheLab».

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, Άγγελος Κωνσταντάκης στον χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι είναι ένα τόλμημα της ΚΕΔΗΚΕ το γεγονός ότι αποφάσισαν από κοινού με την εταιρεία Όψεις Πολιτισμού να δώσουν την δυνατότητα στο Κεφαλονίτικο κοινό να παρακολουθήσει παραστάσεις υψηλού πολιτιστικού επιπέδου στις οποίες συμμετέχουν καταξιωμένοι ηθοποιοί.

Η κα Κελέση από τη μεριά της στάθηκε στο γεγονός ότι την ΚΕΔΗΚΕ απαρτίζουν καταρτισμένα άτομα σε θέματα πολιτισμού ενώ το κοινό της Κεφαλονιάς αγκαλιάζει και στηρίζει τις ποιοτικές παραστάσεις κάτι που συνέβαλε ουσιαστικά και στην απόφαση για την διοργάνωση αυτού του Μουσικοθεατρικού Φεστιβάλ με πολλές από τις παραστάσεις να παίζονται παράλληλα και στην Αθήνα. Στα πλαίσια της έναρξης του 1ου Μουσικοθεατρικού Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί και μία έκθεση κουστουμιών του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος αλλά και από παραστάσεις του Δημοτικού Θεάτρου «Ο Κέφαλος» στο φουαγιέ του Θεάτρου Κέφαλος.

Η κα Παργινού με τη σειρά της ευχαρίστησε τους διοργανωτές, την ΚΕΔΗΚΕ και τον Άγγελο Κωνσταντάκη προσωπικά για την κίνηση αυτή η οποία θα αναβαθμίσει αισθητά τον Πολιτισμό του νησιού μας.

Το Πρόγραμμα των Παραστάσεων:
15-16/11 Πως να απαγάγετε έναν τραπεζίτη
17/11 Στο φαλιμέντο του κόσμου
19/11 Ψέμα στο Ψέμα
20/11 Ο Γκάτσος που Αγάπησα
21/11 Αναφορά στο Γκρέκο
24/11 Οιδίπους Τύραννος
25/11 Βούτσεκ
26/11 Strass
27/11 Faith

Back To Top