skip to Main Content
Maimou

ΟΙ “ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ” ΤΩΝ “ΜΑΙΜΟΥΔΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ” Ή ΠΩΣ ΝΑ “ΦΟΡΤΩΣΟΥΜΕ” ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ “ΠΡΩΤΗΣ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ” ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Ενοχλήθηκαν οι “μαιμουδοδημοσιογράφοι” και “πικραμένοι των εκλογών” διότι η Δημοτική Αρχή ανακοίνωσε την δημοπράτηση μέσα στον Απρίλιο δύο έργων: Του παραλιακού δρόμου στο Ληξούρι και της ανάπλασης της οδού Παναγή Βαλλιάνου (δρόμος μπροστά από το Δημαρχείο).

Μάλιστα αναρρωτιούνται υποκριτικά πως είναι δυνατόν η Δημοτική Αρχή να δημοπρατεί δύο έργα από την στιγμή που ο Αντιδήμαρχος Έργων Δ. Λυκούδης ανακοίνωσε πρόσφατα ότι όλα τα έργα σταματάνε διότι έχει διακοπεί η ομαλή χρηματοδότηση και δεν υπάρχει ούτε ευρώ τσακιστό στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Η απάντηση θα είναι απλή και λακωνική: Όντως έχει διακοπεί η ομαλή χρηματοδότηση. Όντως το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έχει “αδειάσει” από κονδύλια. Όμως ο Δήμος οφείλει να δημοπρατήσει τα δύο έργα, διότι και ώριμα είναι και δεν πρέπει να χαθούν οι προθεσμίες. Από εκεί και πέρα είναι ευθύνη και υποχρέωση της νέας κυβέρνησης ώστε να φροντίσει τα δύο αυτά έργα όπως και τα υπόλοιπα να εξασφαλίσουν ροή ομαλούς χρηματοδότησης για να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν. Όπως για παράδειγμα και το υπόλοιπο κομμάτι του παραλιακού δρόμου που και γι’αυτό έχει φροντίσει η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία και με την βοήθεια της προηγούμενης κυβέρνησης, δρομολογώντας την ανάπλαση των κοινοχρήστων χώρων Ληξουρίου, έργο 5.900.000 ευρώ που και αυτό περιμένει την συνδρομή της “πρώτης φορά αριστερά” κυβέρνησης.

Άλλωστε οσονούπω θα βρίσκεται εδώ και ο νέος Υπουργός Υποδομών Χ. Σπίρτζης. Ευκαιρία να του τεθούν και αυτά τα θέματα. Πρέπει εξάλλου αυτή η κυβέρνηση, δύο μήνες μετά την εκλογή της να ξεκινήσει επιτέλους να δουλεύει…

Ιδού η Ρόδος…

Back To Top