skip to Main Content
Marchio

«Οι πολλαπλές πτυχές της Πέτρας. Μια επιστημονική Προσέγγιση» Τελικό Συνέδριο V.I.S

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΜΑΪΟΥ 2015 (09.00– 15.00) – ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΖΑΚΥΝΘΟΣ

 

Η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου / Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στο Τελικό Συνέδριο «Οι πολλαπλές πτυχές της πέτρας. Μια επιστημονική προσέγγιση» (Σάββατο 16/05/2015 (09.00 – 15.00) – ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Ζάκυνθος), που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Αξιοποίηση της Κοινής Ταυτότητας γύρω από την Πέτρα – Valorization of the common Identity around the Stone (V.I.S.) του Προγράμματος Ευρ. Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία 2007-2013 (INTERREG IV Greece – Italy 2007-2013), στο οποίο η ΠΙΝ/ ΠΕ Ζακύνθου συμμετέχει ως εταίρος μαζί με τους Ιταλικούς Δήμους Μάλιε, Καπραρίκα ντι Λέτσε, Μιτζιάνο και Γκαλιάνο ντελ Κάπο, καθώς και με τον Δήμο Κεφαλλονιάς.

 

Στη διάρκεια του συνεδρίου θα παρουσιαστούν στο κοινό τα αποτελέσματα και τα παραδοτέα του V.I.S., ενώ, έγκριτοι ομιλητές θα αναπτύξουν επιστημονικά θέματα αναφορικά με την Αρχιτεκτονική, τη Συντήρηση, την Τέχνη, τον Πολιτισμό και τον Θεματικό/Μνημειακό Τουρισμό. Πιο συγκεκριμένα, τα θέματα που θα παρουσιαστούν είναι:

  • «O γλυπτός διάκοσμος των όψεων στους ναούς των Επτανήσων (17ος – 19ος αι.)» –

Δρ. Α. Δ. Καπανδρίτη

  • «Τα μνημεία της Ζακύνθου: θέματα συντήρησης και δυνατότητες ανάδειξης» –

Αρχαιολόγος και Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Ζακύνθου κα Χ. Μερκούρη και Συντηρήτρια Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης – Διδάσκουσα  ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (Κατεύθυνση Συντήρησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς) κα Ε. Καρδαρά

  • «Οι κρήνες της Ζακύνθου» – Πολιτικός Μηχανικός ΤΕ- Ερευνήτρια κα Μ. Σιδηροκαστρίτη
  • «Νέες τάσεις στον Τουρισμό: θεματικός και μνημειακός Τουρισμός» – Δρ. Τζανέτος Πομόνης
  • «Η πέτρα στην Τέχνη» – ΠΜΣ Εικαστικών Τεχνών – Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών

 

Φιλοδοξία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων – Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου είναι η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των εταίρων, των ειδικών και της τοπικής κοινωνίας ώστε να διαμορφωθούν συνέργειες και να προκύψουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τα Ιόνια Νησιά και μετά την ολοκλήρωση του έργου V.I.S.

ΑΦΙΣΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Back To Top