skip to Main Content
Diakopes1 620×320

Οι 16 τρόποι για διακοπές, σχεδόν χωρίς χρήματα ή για να αποκτήσετε μια νέα δεξιότητα!

Εμείς θα σας προτείνουμε κάτι εναλλακτικό και πρωτότυπο! Σας παρουσιάζουμε 16 διαφορετικές αφορμές για ταξίδι, που δε θα σας θυμίσουν σε τίποτα τις κλασικές σας διακοπές!

1. Erasmus:

Εάν είσαι φοιτητής, ευκαιρία να σπουδάσεις για κάποιους μήνες σε άλλη χώρα με το Πρόγραμμα Ανταλλαγής φοιτητών! Το ERASMUS είναι ένα Πρόγραμμα εκπαίδευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει ως σκοπό την ενθάρρυνση της διασυνοριακής κινητικότητας των φοιτητών μέσα στην Ευρώπη! Από το έτος δημιουργίας του, από το 1987 δηλαδή, έχουν λάβει μέρος στο Πρόγραμμα πάνω από 2 εκατομμύρια φοιτητές! (Περισσότερες πληροφορίες εδώ: http://www.iky.gr/europaika-programmata/erasmus-anotati-ekpaideysi)

2.     Αλληλογραφία:

Εάν αγαπάς την παραδοσιακή επικοινωνία, τότε θα τιμάς το χόμπι της pen-pal φιλίας- δηλαδή, το να ανταλλάζεις γράμματα μέσω ταχυδρομείου με ανθρώπους μακριά από εσένα! Εγώ για παράδειγμα αλληλογραφώ για χρόνια με ξένους που έγιναν φίλοι, από Ιαπωνία, Αμερική και Γερμανία! Μετά από εκατοντάδες γράμματα, έρχεται η στιγμή της αντάμωσης! Ευκαιρία να πας να τους επισκεφτείς λοιπόν στη χώρα τους! (και στη συνέχεια να τους φιλοξενήσεις και συ!)

3.     Αθλητικοί αγώνες:

Εάν είσαι αθλητής, σίγουρα κάποια διοργάνωση θα λαμβάνει χώρα εκτός της πόλης σου, σε κάποιο χωριό ή νησί, ή ακόμα και στο εξωτερικό! Το γεγονός του αθλητικού αγώνα θα αποτελέσει τη δική σου αφορμή για ταξίδι!

4. Εθελοντική εργασία

Βοήθησε να χτιστεί κλινική στην Τανζανία ή υποστήριξε το δύσκολο έργο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Εναλλακτικά μπορείς να συμβάλλεις στη δενδροφύτευση καμένων περιοχών, ακολουθώντας τους συλλόγους στις δραστηριότητές τους εκτός πόλης, σε όμορφες επαρχίες της Ελλάδας! Η Νational Trust προσφέρει μια εβδομάδα εθελοντικής εργασίας στο Cragside, της Northumbria: Ασχοληθείτε από την κηπευτική μέχρι και την οργάνωση χώρου, έναντι των 80$, συμπεριλαμβανομένων φαγητού και διαμονής! (Περισσότερες πληροφορίες εδώ: www.nationaltrust.org)

5. Μαθήματα Ταϊλανδέζικου μασάζ στην Ταϊλάνδη

Εάν θες να μάθεις την τέχνη του Ταϊλανδέζικου μασάζ για να την εξασκήσεις μετά, πήγαινε στη γενέτειράτου! Ξέρω φίλη που βρέθηκε εκεί για αυτό το σκοπό και εκτός από το ότι έγινε Μάστερ Τάι Μασέρ, έκανε τις καλύτερες διακοπές στα εξωτικά μέρη της Ταϊλάνδης!

6.     Βοήθα στη διατήρηση του είδους της πράσινης χελώνας στην Καραϊβική!

Η Μπελίζ είναι ανεξάρτητη χώρα της Κεντρικής Αμερικής, στις βορειοδυτικές ακτές της Καραϊβικής και οι λίγες οργανώσεις εκεί προσπαθούν να διατηρήσουν το απειλούμενο είδος Chelonia mydas ή αλλιώς «Πράσινη Χελώνα», όνομα που δεν προέρχεται από το χρώμα της χελώνας αλλά από το χρωματισμό του λίπους της. Πώς θα σου φαινόταν να πήγαινες εκεί, με αφορμή την υποστήριξη των οργανώσεων αυτών, και παράλληλα να κολυμπάς στα νερά της Καραϊβικής;

7. Slow movement travel

H φιλοσοφία του Slow Movement επιτάσσει την αργή απόλαυση και την ουσιαστική συμμετοχή του ανθρώπου στις δραστηριότητές του. Το Slow Movement travel, σημαίνει την επίσκεψη μιας χώρας ή ενός μέρους και την ενσωμάτωσή μας με αυτό, το δέσιμο με τους κατοίκους, τη γνωριμία με την κουλτούρα του, την παρατήρηση εξαγωγής των αγαθών του, την επαφή με τα λαογραφικά του στοιχεία. Είναι μια διαφορετική εκδοχή διακοπών, εντελώς αλλιώτικη από τα αγχωτικά χρονοδιαγράμματα που συνηθίζουμε να ακολουθούμε στα ταξίδια μας.

8.     Μαθήματα μαγειρικής

«Είπα να πάω στα Χανιά, να μάθω να φτιάχνω Καλτσούνια»! Διάφορα ταξιδιωτικά γραφεία φτιάχνουν ειδικά πακέτα, σε συνεργασία με ξενοδοχεία, για να μάθεις να μαγειρεύεις δίπλα σε έμπειρους Σεφ, στα παραμυθένια μας νησιά, όπως η Κρήτη και η Μύκονος, αλλά και στο εξωτερικό, όπως σε Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο κ.α..

9.     Συνάντηση μελών συλλόγων

Εάν είσαι μέλος ενός συλλόγου που εκτείνεται σε γεωγραφικό εύρος, κάποια στιγμή θα προσκληθείς στη συνάντηση των μελών, που θα ορίσουν ένα κοινό σημείο για αυτό το σκοπό! Ειδικά αν ο σύλλογος είναι ευρωπαϊκός θα κάνεις και το ταξίδι σου στο εξωτερικό!

10.    Φωτογραφικό άλμπουμ με θεματικές ενότητες

Εάν είσαι λάτρης της φωτογραφίας, μπορείς να αφήσεις το πάθος σου να σου δείξει το δρόμο! Γύρισε όσες πόλεις ξέρεις, προκειμένου να απαθανατίσεις τις γέφυρες, ή τα παγκάκια του κόσμου! Διάθεσε τις φωτογραφίες σου στη συνέχεια για να αυξήσεις τα έσοδά σου.

11. Μountain Βiking

Μπορείς να φτιάξεις μια λίστα με βατά βουνά, ανάλογα με το επιθυμητό επίπεδο δυσκολίας και να τα επισκεφτείς με το mountainbike σου! Έτσι μπορείς να έχεις τη χαρά της ανακάλυψης νέων τόπων, να πάρεις το καθαρό σου οξυγόνο και να εξασκηθείς στο αγαπημένο σου χόμπι!

13.    Μάθε Γαλλικά στη Μονμάρτη

Διάλεξε ένα γαλλικό χωριό για να μάθεις την περίτεχνη γλώσσα με τη μελωδική προφορά! Ζήσε για λίγο καιρό κοντά σε Γάλλους για να φτάσεις το επίπεδο της Γαλλικής σου μόρφωσης σε άλλο επίπεδο!

14.    Σκηνοθέτησε μια μίνι ταινία στη Νέα Υόρκη

Ή αν σου φαίνεται πολύ μακριά, μπορείς να διαλέξεις την Ιταλία, που έχει κάτι το μυστηριώδες και το κλασάτο στην ατμόσφαιρά της! Πάρε την κάμερά σου και το ταλέντο σου και δημιούργησε μακριά από τη βάση σου! Μπορεί να ανακαλύψουν στη συνέχεια το ταλέντο σου στη βιομηχανία του κινηματογράφου.

15. Surfing στο Μεξικό

Ή στην Αυστραλία! Εάν θες κάτι κοντινότερο, διάλεξε τον Άγιο Νικήτα της Λευκάδας! Μάθε να σερφάρεις, όχι στο διαδίκτυο, αλλά στα κύματα νέων τόπων, για πολλαπλές εμπειρίες!

16.    Συγγραφή της ιστορίας σου

Στo μυθιστόρημα που έγινε ταινία, του τρανού Στίβεν Κίνγκ, με τίτλο Μίζερι, ο διάσημος συγγραφέας Πολ Σέλντον, επισκέπτεται πάντα το Κολοράντο όταν θέλει να ολοκληρώσει κάθε καινούριο του βιβλίο! Διάλεξε και εσύ τον ιδανικό σου παράδεισο για να γράψεις το βιβλίο σου, παίρνοντας έμπνευση από τη θέα, τους κατοίκους, τη ζωή εκεί!

Πηγή: travelstyle.gr

Back To Top