skip to Main Content
Venice3

Ο Δήμος Κεφαλονιάς τιμά την Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Βενετίας κ.Ευγενία Λιοσάτου.

venice1 venice

Με ξεχωριστή τιμή, την προηγούμενη εβδομάδα, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρος Παρίσης υποδέχθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο την Καθηγήτρια της Ελληνικής Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Ca’Foscari(Βενετία) κ.Ευγενία Λιοσάτου και της απένειμε συμβολικά την Τιμητική Πλακέτα του Νησιού, σε ένδειξη τιμής για την ουσιαστική συμβολή της στη συμμετοχή της Κεφαλονιάς στη Διεθνή Έκθεση Ζωγραφικής στη Βενετία.

Η κ.Λιοσάτου, η οποία είναι και Εκπαιδευτικός στο Ελληνικό Σχολείο της Βενετίας, είχε ήδη στην Ιταλία συνεργασία με τον Α/Δήμαρχο Πολιτισμού – Τουρισμού κ.Ευάγγελο Κεκάτο, στα πλαίσια της οποίας οργανώθηκε η συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Κεραμειών στη Διεθνή Εκθεση με θέμα :

”Disegni a più mani, Venezia, Berlino, Cefalonia,

                 Mosca, Rodi, Yerevan

Η Έκθεση, τα Εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν στη Βενετία στις 21 Μαίου 2014, θα φιλοξενήσει ζωγραφικά έργα παιδιών από την Ιταλία (Ιταλικό και Ελληνικό Σχολείο Βενετίας), τη Γερμανία (Βερολίνο), τη Ρωσία (Μόσχα), την Αρμενία (Υερεβάν) και την Ελλάδα (Ρόδο και Κεφαλονιά).

Πρόκειται για μια εκπαιδευτική και πολιτισμική πρωτοβουλία της Ιταλίδας δημοσιογράφου κ. Nadia De Lazzari, που προωθείται από τον εθελοντικό σύλλογο  ”Venezia: Pesce di Pace” και έχει βασικό στόχο τη δημιουργία, μέσω της ζωγραφιάς, ενός δεσμού φιλίας μεταξύ μικρών παιδιών, που προέρχονται από διαφορετικές θρησκείες και διαφορετικούς πολιτισμούς.

Η ιδέα της κ. De Lazzari εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το 1992 κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Βοσνία, όταν εθελόντρια μετέφερε στα παιδιά του Σαράγεβο εκατοντάδες ζωγραφιές μισοχρωματισμένες από παιδιά της Βενετίας, για να τις ολοκληρώσουν.

Αυτή η πρωτοβουλία έχει κερδίσει την επιδοκιμασία του Ιταλού Προέδρου της Δημοκρατίας και την ευλογία του Πάπα Φραγκίσκου και του Μητροπολίτη Ιταλίας και Μελίτης Γενναδίου.

Ο κ.Παρίσης συγχαίρει την κ.Λιοσάτου και θα εκπροσωπηθεί στην Τελετή Λήξης της Έκθεσης από τον Α/Δήμαρχο κ.Ευάγγελο Κεκάτο, ο οποίος και παρευρέθη στην σεμνή Εκδήλωση Τιμής.

 

 

 

 

Back To Top