skip to Main Content
Mpakis

Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΥΚΟΥΔΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ: “Δεσμεύομαι πως αν εκλεγώ Βουλευτής, θα ταχθώ υπέρ του αγώνα σας για την ψήφιση της ποσόστωσης και θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να το πετύχουμε”

Αργοστόλι 16/01/2015Αγαπητοί μαθητές,

Οι καταστροφικοί σεισμοί του Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2014 είναι γεγονός ότι, εκτός των άλλων, προκάλεσαν κτιριακές ζημιές στα σχολεία της Κεφαλονιάς και διατάραξαν την ηρεμία των μαθητών που προετοιμάζονταν για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Για αυτόν τον λόγο άλλωστε και η Κυβέρνηση της ΝΔ,  αναγνωρίζοντας τις συνθήκες που βίωναν εκατοντάδες μαθητές στην Κεφαλονιά τότε, προώθησε προς ψήφιση το ευεργετικό μέτρο της ποσόστωσης (0,5% εισακτέοι ανά σχολή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ).

Διάβασα με προσοχή το αίτημά σας για επέκταση του μέτρου της ποσόστωσης για τις φετινές Β’ και Γ’ τάξεις των Λυκείων και θεωρώ ότι είναι βάσιμο και δίκαιο, δεδομένου ότι το νησί μας, ένα χρόνο μετά τους σεισμούς, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στις κτιριακές υποδομές των σχολείων και αυτό δυσχεραίνει την ποιότητα της διδασκαλίας. Εκτός αυτού, οι μαθητές της περσινής Α’ και Β’ Λυκείου δεν προετοιμαστήκατε το ίδιο με εκείνους της υπόλοιπης Ελλάδας και σήμερα καλείστε να αντιμετωπίσετε την δυσκολία μιας ύλης που δεν διδαχθήκατε.

Υπό τα δεδομένα αυτά, δεσμεύομαι πως αν εκλεγώ Βουλευτής, θα ταχθώ υπέρ του αγώνα σας για την ψήφιση της ποσόστωσης και θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να το πετύχουμε. Επειδή όμως τα προβλήματα της μαθητικής κοινότητας είναι πολλά, δεσμεύομαι επιπλέον ότι θα κρατήσω έναν ανοιχτό και διαρκή διάλογο μαζί σας, προκειμένου να προωθήσω και να επιλύσω ευρύτερα προβλήματα που απασχολούν τους μαθητές της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Με εκτίμηση,

Χαράλαμπος Λυκούδης

Υπ. Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

 

√ Η επιστολή των μαθητών ήταν η ακόλουθη:
 
  Αξιότιμοι υποψήφιοι Κεφαλονιάς και Ιθάκης του  ΣΥΡΙΖΑ  και της Νέας Δημοκρατίας 

    Ύστερα από συμβούλιο των δεκαπενταμελών των Λυκείων Πάστρας, Σάμης, Ληξουρίου ,Μεσοβουνίων ( λυκειακές τάξεις), 1ου & 2ου Αργοστολίου, θα θέλαμε να δηλώσουμε την υποστήριξή μας στον αγώνα των σεισμόπληκτων συμμαθητών μας και παράλληλα να ταχθούμε υπέρ της ψήφισης ποσόστωσης (0,5% εισακτέοι ανά σχολή) για τις φετινές Β και Γ τάξεις των Λυκείων μας, κάτι το οποίο κρίνεται απαραίτητο δεδομένου ότι κατά το σχολικό έτος 2013-2014 τα σχολεία μας, όπως και όλα τα υπόλοιπα σχολεία της Κεφαλονιάς, από τις

26 Ιανουαρίου και για τον επόμενο μήνα παρέμειναν κλειστά, με αποτέλεσμα να χαθούν σημαντικές διδακτικές ώρες και συνεπώς να μην ολοκληρωθεί η διδακτέα ύλη.

 

Επιπρόσθετα, δεν μπορούμε να παραλείψουμε το γεγονός ότι και κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους  έχουν λάβει και συνεχίζουν να λαμβάνουν χώρα αρκετοί μετασεισμοί, με αποτέλεσμα κάθε φορά να χάνουμε τουλάχιστον μία ώρα μαθήματος, προκειμένου να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

 

 Επίσης, θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι από εδώ και στο εξής όλα τα Λύκεια θα έχουν ενεργή συμμετοχή στον αγώνα αυτό προκειμένου να μην μείνουν οι Κεφαλλονίτες μαθητές εκτός πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, καθώς δεν έχουν όλοι οι μαθητές την οικονομική άνεση και δυνατότητα να κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα, πόσο μάλλον τώρα που οι οικογένειές μας έχουν δαπανήσει μεγάλα χρηματικά ποσά για την αποκατάσταση των ζημιών από τους καταστροφικούς σεισμούς στις περιουσίες μας,   ώστε να βγάλουν μία ύλη την οποία δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να διδαχτούν στο σχολείο.

 

Εν τέλει, θα θέλαμε μια ξεκάθαρη απάντηση εκ μέρους σας αλλά και του κόμματος σας, όσον αφορά το αν θα μας υποστηρίξετε στο ζήτημα αυτό αν τυχόν εκλεγείτε βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, διότι εμείς δεν έχουμε δικαίωμα  ψήφου, αλλά έχουν οι γονείς μας και είναι αναγκαίο να βρουν έναν άξιο αντιπρόσωπο ο οποίος θα υποστηρίζει το δίκαιο των Κεφαλλονιτών μαθητών. Επιθυμούμε η απάντησή σας να είναι πριν τις 20 Ιανουαρίου.

 

Με εκτίμηση,

  Οι Κεφαλλονίτες μαθητές.

Back To Top