skip to Main Content
An 65

Παλική σε κρίση: Πρώτα είχε τους σεισμούς, τώρα έχει τους «αλληλέγγυους»…

Κάποιες φορές είναι να απορεί κανείς με αυτά που συμβαίνουν στην Παλική. Εδώ και τρία χρόνια η περιοχή κυριολεκτικά βάλλεται από παντού λόγω της αναλγησίας της Πολιτείας να στείλει τα λεφτά που οφείλει για να αποκαταστήσει τις ζημιές σε οδικό δίκτυο, σχολείο, λιμάνια, σπίτι κ.λπ. Εδώ και μήνες βάλλεται όμως και από τις κινήσεις των λεγόμενων… «αλληλέγγυων» ( θα καταλάβετε τι σημαίνει αυτό στη συνέχεια).

Ας πάμε στο δια ταύτα όμως, γιατί τα πράγματα είναι απλά και πρέπει να λέμε την αλήθεια στον κόσμο, ο οποίος ομολογουμένως έχει αρκετά ταλαιπωρηθεί και με το δίκιο του θυμώνει και εξανίσταται.

Έρχεται μια Κυβέρνηση και τάζει λαγούς με πετραχήλια χωρίς να μπορεί να υλοποιήσει τίποτα γιατί κάνει δημιουργικές και ασαφείς διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μας, αδειάζοντας τα ταμεία του κράτους και αδιαφορώντας ( γιατί αυτή είναι η αλήθεια κι ας την δούμε επιτέλους), ανάμεσα σε άλλα, και για την σεισμόπληκτη Κεφαλονιά.

Περνούν τρία χρόνια χωρίς να έρθει ούτε ένα ευρώ στην Κεφαλονιά για την Παλική ( μετά την εποχή Χρυσοχοΐδη), με τον ίδιο τον Υπουργό κ. Μπαλάφα να προσπαθεί να μπαλώσει τα «τρύπια και τα ξεσκισμένα» λέγοντας ότι «ναι, αργήσαμε, έχουμε γραφειοκρατικά προβλήματα». Όταν επιτέλους αρχίζουν να «ξεκολλούν» κάποιες διαδικασίες και να βλέπουν οι κάτοικοι της Παλικής μια ηλιαχτίδα φωτός στο τούνελ, έρχονται οι «αλληλέγγυοι» να τα βάλουν με τη Δημοτική Αρχή (;) για ποιο λόγο μόνο οι ίδιοι γνωρίζουν…

Η αρχή έγινε με τα μπάζα από την πλατεία Βαλλιάνου στο Αργοστόλι για τα οποία έγινε τόσος ντόρος, για τα οποία ο η Δημοτική Αρχή δέχτηκε ανηλεή πόλεμο καταγγελιών και αρρωστημένων επιθέσεων και τα οποία άνοιξαν για τα καλά τον ασκό του Αιόλου για την ανακύκλωση των μπαζών και στην Παλική. Γιατί μπορεί μερικοί να έχουν εμμονή με την Δημοτική Αρχή Παρίση και να προσπαθούν με κάθε τρόπο να δείξουν ότι δεν παράγει έργο στο νησί, ξέχασαν όμως ότι η Παλική δεν θα είναι αιωνίως μια «χαλασμένη» από τους σεισμούς περιοχή. Κάποια στιγμή θα ξεκινήσει η ανοικοδόμησή της και τότε θα πρέπει τα δικά της μπάζα να ανακυκλωθούν. Αλήθεια, άραγε το σκέφτηκε κανείς αυτό; Ο κ. Ρουχωτάς που ήταν πρώτος στις φωτογραφίες; Ο κ. Αραβαντινός; Οι υπόλοιποι που έκαναν «πικ-νικ» στην είσοδο του Αγίου Αντωνίου; Μάλλον όχι, προφανώς όχι, κατηγορηματικά όχι!

Αλλά και διαφορετικά να ήταν τα πράγματα, οι άνθρωποι αυτοί, πάλι τα ίδια θα έκαναν, όχι γιατί δεν ενδιαφέρονται για τον τόπο τους, αυτό αδυνατούμε να το πιστέψουμε. Απλώς, έχουν μια εμμονή, ίσως και μια εμπάθεια με τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής, την οποία κατηγορούν για όλα τα δεινά της Παλικής, λες και αυτή προκάλεσε τους σεισμούς, λες κι αυτή νομοθέτησε τον Καλλικράτη, λες κι αυτή αποφάσισε να αδειάσει τα ταμεία της χώρας για να κάνει τα καπρίτσια της η πρώτη φορά αριστερά Κυβέρνηση του Τσίπρα.

Το παραπάνω πλέον γίνεται εμφανές, αφού ένα έργο της Δημοτικής Αρχής, μέσω του Λιμενικού Ταμείου, αυτό στα Λεγατάτα δηλαδή, ξεκινά (το τονίζουμε ξανά, της Δημοτικής Αρχής και όχι της Κυβέρνησης Σύριζα) και κάποιοι, με ποιο σκεπτικό ακριβώς δεν γνωρίζουμε, αποφάσισαν να μην αφήσουν τον εργολάβο να μεταφέρει τα μπάζα στον Άγιο Αντώνη. Τις συνέπειες τις υπολόγισαν; Αυτή τη στιγμή ό μόνος αδειοδοτημένος χώρος για ανακύκλωση μπαζών είναι εκεί, όλοι το γνωρίζουν, και οι «αλληλέγγυοι» ανάμεσά τους. Όπως επίσης γνωρίζουν ότι ο εργολάβος και όχι η Δημοτική Αρχή είναι υπεύθυνος για το που θα μεταφερθούν τα μπάζα. Ο εργολάβος οφείλει να ξεκινήσει το έργο (το έκανε), να μεταφέρει τα μπάζα για ανακύκλωση (δεν τον αφήνουν οι «αλληλέγγυοι») και να ολοκληρώσει το έργο στην ώρα του( ελπίζουμε ότι θα επικρατήσει η λογική στο τέλος…).

Καταλήγουμε λοιπόν στο εξής απλό, η αντιπολίτευση οφείλει να έχει όρια, οφείλει να σταματά εκεί που το συμφέρον του τόπου ξεκινά. Τι προτείνουμε εμείς; Αφήστε τον εργολάβο να τελειώσει το έργο στα Λεγατάτα και μην παίζετε με τους απλούς πολίτες της Παλικής και ειδικά της πόλης του Ληξουρίου, που τόσο πολύ έχουν ταλαιπωρηθεί. Κρατήστε τις δυνάμεις σας για να διεκδικήσετε από την Κυβέρνηση και την Βουλευτή του νησιού, που για άλλη μια φορά είναι απούσα, όσα δικαιούται η Παλική να έχει μετά τους σεισμούς του 2014.

Η Συντακτική Ομάδα του e-kefalonia

Πηγή: e-kefalonia.net

Back To Top