skip to Main Content
Gul1

Πανελλήνια τιμητική Διάκριση στη Νίκη Κατσούνη

Στον αύλειο χώρο του Βυζαντινού Μουσείου την Ημέρα του Περιβάλλοντος, (5 Ιουνίου) στις 8.30 μ.μ. πραγματοποιήθηκε  η τελετή απονομής των βραβείων του Οργανισμού ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ (ECO CITY). Ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου με έντονη παρουσία του Ακαδημαϊκού Κόσμου, εξεχουσών προσωπικοτήτων και πολλών Κεφαλονιτών βραβεύθηκαν συνολικά 24 επιστήμονες, οργανισμοί και φορείς, των οποίων το έργο προωθεί την προστασία του περιβάλλοντος και καλλιεργεί την περιβαλλοντική ευαισθησία. Τα βραβεία, που απονεμήθηκαν  ήταν πήλινα ομοιώματα «σπόρου», ο οποίος έχει πολλαπλή συμβολική σημασία για τη συνέχεια της ζωής, την ανανέωση της φύσης και τη μετάδοση ιδεών.

Το 25ο βραβείο, το «Ἐργο Ζωής», η κορυφαία τιμητική διάκριση της βραδιάς, όπως χαρακτηρίστηκε, απονεμήθηκε στην κ. Νίκη Κατσούνη, δια χειρός του Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Τσιρώνη. Το βραβείο αυτό απονέμεται σε προσωπικότητες, που ανεξαρτήτως επαγγέλματος και ειδικότητας αναπτύσσουν στενούς δεσμούς με τη φύση, αφιερώνουν ζωή τους στην προστασία του περιβάλλοντος ευαισθητοποιώντας παράλληλα και άλλα άτομα.

Την κ. Κατσούνη εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής του ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ προλόγισε η κ. Χριστιάνα Πειρασμάκη, η οποία αναφέρθηκε στη σημασία του συγκεκριμένου βραβείου, στα κριτἠρια επιλογής και στη συνολική προσφορά της βραβευθείσας στην προστασία του περιβάλλοντος. Σε σύντομη ομιλία του ο Ομότιμος Καθηγητής του Παν/μίου Πατρών κ. Δ. Φοίτος αναφέρθηκε στη συμβολή της κ. Κατσούνη στην επιστημονική έρευνα για τη βιοποικιλότητα της Κεφαλονιάς. Στη συνέχεια έγινε προβολή VIDEO με χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την παιδική της ηλικία, τα νεανικά της χρόνια, τις σπουδές, την οικογένεια, το εκπαιδευτικό της έργο, τις περιβαλλοντικές της δραστηριότητες, την ίδρυση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, το συγγραφικό της έργο, μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορική διατριβή, που πραγματεύονται θέματα φυσικού περιβάλλοντος της Κεφαλονιάς. Την παρουσίαση του έργου της σφράγισε με πολύ κολακευτικά σχόλια η ολιγόλεπτη ομιλία του Υπουργού Περιβάλλοντος.

Η κ. Νίκη Κατσούνη καταχειροκροτήθηκε, όταν μετά την παραλαβή του συμβολικού βραβείου δήλωσε φανερά συγκινημένη ότι το αφιερώνει στην Κεφαλονιά.

Α. φωτογραφία: Η κ. Κατσούνη παραλαμβάνει το βραβείο από τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Τσιρώνη.

Β. Φωτογραφία: Η οικογένεια Γουλιέλμου και Νίκης Κατσούνη μετά την βράβευση.

Γ. φωτογραφία: Μερική άποψη από την εκδήλωση του Οικόπολις στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Back To Top