skip to Main Content
Forologikes Diloseis 22 620×3201

Παράταση για τις δηλώσεις χωρίς πρόστιμα – Τι θα γίνει με την πληρωμή του φόρου ακινήτων

Φορολογική ανάσα αναμένεται να δώσει το υπουργείο Οικονομικών σε περίπου 100.000 φορολογούμενους που μέχρι στιγμής δεν έχουν υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση. Συγκεκριμένα, θα επιτρέπεται στο σύστημα Taxis να δέχεται δηλώσεις για 2-3 ημέρες ακόμα, ώστε όσοι δεν κατάφεραν τη Δευτέρα 14 Ιουλίου να υποβάλλουν τη δήλωση τους να το πράξουν χωρίς να πληρώσουν πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Όμως, για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη Δευτέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η καθυστέρηση στην εκκαθάριση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων αναμένεται να μεταθέσει κατά ένα μήνα την πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου η οποία θα πρέπει κανονικά να καταβληθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Έτσι η πρώτη από τις έξι μηνιαίες δόσεις του φόρου θα καταβληθεί στο τέλος Αυγούστου αντί για το τέλος του μήνα ενώ η τελευταία δόση θα πληρωθεί στις 31 Ιανουαρίου 2015.

Την ίδια στιγμή η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών ακινήτων ζητά να μειωθεί άμεσα στο μισό ο ΕΝΦΙΑ για τα κενά ακίνητα, που δεν αποφέρουν κανένα έσοδο στους ιδιοκτήτες τους.

Από το aftodioikisi.gr

Back To Top