skip to Main Content

ΠΑΡΙΣΗΣ:Οικονομική εξυγίανση

Για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια επέρχεται σωρευτική εξυγίανση στα δημοτικά οικονομικά χωρίς δανεισμό και συσσώρευση χρεών όπως γινόταν με τις προηγούμενες δημοτικές αρχές. Ο Δήμος Κεφαλλονιάς ως καθολικός διάδοχος 7 πρώην Δήμων και 1 Κοινότητας, έχει το μισό λειτουργικό κόστος από ότι όλοι οι πρώην Δήμοι μαζί, χωρίς καμία έκπτωση στις υπηρεσίες που παρέχει. Γεγονός που δεν ερμηνεύεται από την μείωση του μισθοδοτικού κόστους αλλά κυρίως από την ορθή διαχείριση και τον περιορισμό της σπατάλης.
Χωρίς καμία δυνατότητα νέας δανειοδότησης (η συνήθης και εύκολη πρακτική των αμαρτωλών προκατόχων) η δημοτική αρχή εξυπηρέτησε το τραπεζικό χρέος των εκατομμυρίων που κληρονόμησε, χωρίς καμία καθυστέρηση.

Η δημοτική αρχή που παρέλαβε σχεδόν 7 εκατομμύρια χρέη των πρώην ΟΤΑ προς προμηθευτές, προχώρησε από την πρώτη χρονιά της θητείας της σε εξοφλήσεις εκατοντάδων προμηθευτών και από το 2013 έδωσε άμεση προτεραιτότητα στην απορρόφηση των κρατικών χρηματοδοτήσεων για τα ληξιπρόθεσμα χρέη του παρελθόντος. Άμεσα εξοφλήθηκαν χρέη προς τρίτους με την έκδοση χιλιάδων ενταλμάτων την τριετία που διανύσαμε
Back To Top