skip to Main Content
Γ.ΧΡΗΣΤΙΔΗ

Παρουσίαση του νέου βιβλίου ‘’Έρποντας ‘’ του Γρηγόρη Χρηστίδη

Η παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής  του  γνωστού δημοσιογράφου και μουσικοσυνθέτη  Γρηγόρη Χρηστίδη  ”Ερποντας”  εκδ. ”Σταθμός”  θα γίνει  από τo  σύλλογο Βιβλιοπωλών Καβάλας στο Αμφιθέατρο της πρώην Noμαρχίας  Καβάλας την Δευτέρα 5 Iανουαρίου 2015  στις 7:30 μμ.

Το  βιβλίο προλογίζει ο ιστορικός Τέχνης  Λεόντιος Πετμεζάς.

Θα μιλήσουν :

O δημοσιογράφος Γιώργος Καρανίκας,

η φιλόλογος, σύμβουλος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δράμας Χριστίνα Βαμβούρη Δημάκη,

η κοινωνιολόγος υγείας Χρύσα Τσελέπη, ο συγγραφέας-νομικός Χάρης Τσιρκινίδης.

Τη παρουσίαση  θα συντονίσει  η φιλόλογος αγγλικής γλώσσας Βούλη Δημοπούλου.
Ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς που εχει προλογίσει το νέο βιβλίο του Γρηγόρη Χρηστίδη στο πρόλογο του επισημαίνει:
………….Συμπερασματικά στις σημερινές μέρες  οργής και  αγανάκτησης του αιώνα, που σημαδεύουν και σκιάζουν τις στιγμές και τις ώρες του κοινωνικού συνόλου δίνει  το έναυσμα της ανασυγκρότησης  καταθέτοντας  μαρτυρίες που καταγγέλλουν και σηματοδοτούν  ιδεολογικά .Η ποιητική του φλόγα  επίκαιρη και προφητική  κοσμεί τα  εκπονήματα του  με μια εντρύφηση   στοιχειώδη και εμπεριστατωμένη που  λειτουργεί δραστικά απέναντι  στα θλιβερά τεκταινόμενα που διαδραματίζονται  από κάθε  προκλητική και  καταστροφική αποστολή . Εξετάζει  θέματα  που   ξέρει και δεν ξεχνά κανένας ,που έχουν αξία ντοκουμέντου με  μνημειώδη πληρότητα. Κακώς κείμενα που επεβλήθησαν από τα  προπατορικά αμαρτήματα  της ανύπαρκτης έννομης τάξης και της  εθελοτυφλούσας δικαιοσύνης, από συγκυρίες  που  επέτρεψαν  την  κυριαρχία των  γήινων θεών, από  γεγονότα  και πεπραγμένα της  πνευματικής ανηθικότητας που συνεπικουρεί με την αλματώδη άνθηση του  επεκτατισμού της κρίσης σ όλα τα επίπεδα που φέρνει την διαρκή εξόντωση του ανθρώπου από τον άνθρωπο……..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Back To Top