skip to Main Content

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ – ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ . ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ: ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΡΙΖΩ ΑΝΑΣΑ ΚΑΙ ΘΟΔΩΡΟ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟ

Σε αυτές τις εκλογές αποτελεί στοίχημα να δείξουμε ότι υπάρχει ένας άλλος δρόμος, ένα διαφορετικό μοντέλο οργάνωσης της κοινωνίας με πραγματική αυτοδιευθυνση με κοινωνικό έλεγχο. Η αποτελεσματική πορεία υλοποίησης μιας πολιτικής αλλαγής για τα περιφερειακά ζητήματα, σημαίνει ρήξη με τα μνημόνια και διαγραφή του χρέους. Είναι η μόνη πολιτική που εγγυάται αναδιανομή του πλούτου προς όφελος των εργαζομένων, διεύρυνση των δημοσίων αγαθών και κοινωνικών υπηρεσιών. Πρέπει να αναδείξουμε το γεγονός ότι η περιφέρεια με την τωρινή ηγεσία της, δεν έχει σχέση με τον τίτλο «Τοπική αυτοδιοίκηση», ούτε με την συμμέτοχη των πολιτών.
Ο Καλλικράτης φρόντισε να ολοκληρώσει τη μετατροπή της σε τμήμα ενός αυταρχικού μοντέλου διακυβέρνησης και βασικό εργαλείο εφαρμογής των μνημονικών πολιτικών, δηλαδή των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων.
Η Περιφέρεια Ιονίων, με τη σημερινή της ηγεσία, πρωτοστατεί στις ιδιωτικοποιήσεις, στην κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, στην εξάπλωση της ελαστικής εργασίας, στη φαστ – τρακ εκποίηση του δημόσιου πλούτου, στην αποδιαρθρωση κοινωνικών δομών. Πρόκειται για τοπικό κράτος σε πλήρη εναρμόνιση και υποταγμένο στο κεντρικό κράτος, αλλά και σε πλήρη αδράνεια.
Εμείς, η ΑΝΑΣΑ αύριο στο τιμόνι της Περιφέρειας των Ιονίων Νήσων, πρέπει να βρεθούμε απέναντι στις πολιτικές που καταδικάζουν στη φτώχεια τον Ιόνιο πολίτη και του στερούν το δικαίωμα  στην εργασία, στη στέγη και στην τροφή. Εκτιμώ ότι χρειάζεται να ενισχυθεί και να ζωντανέψει το μοντέλο συλλογικής λειτουργίας και σχεδιασμού των παρεμβάσεων και να συστηματοποιηθεί η επαφή και ο συντονισμός με τους ενεργούς πολίτες και τα τοπικά σχήματα.
Θα αναφερθώ στους χρηματικούς πόρους και στα χρηματοδοτικά προγράμματα.
Οι Ευρωπαϊκές  χρηματοδοτήσεις προβάλλονται πια ως το μοναδικό «πρόγραμμα σωτηρίας», αφού έχει μηδενιστεί  το πρόγραμμα  Δημοσίων Επενδύσεων και οι χρηματοδοτήσεις προς τη Περιφέρεια.
Πρέπει να μην μας διαφεύγει το γεγονός ότι το (ΕΣΠΑ) αλλά και το διάδοχο  Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης (ΣΕΣ), δεν είναι μόνο χρήματα.
Είναι ένα ολόκληρο θεσμικό πλαίσιο συμφωνίας  με την Ε.Ε., και στην ουσία η χρηματοδότηση της αναδιάρθρωσης που επιβάλλει η Ε.Ε.  .
Και γι αυτό, όχι μόνο δεν μπορούν να καλύψουν ανάγκες των κάτοικων  των Νησιών μας και ιδιαίτερα των μικρών νησιών της Περιφέρειας όπως μεταξύ αυτών και η Ιθάκη, αλλά είναι εχθρικά  για τα λαϊκά συμφέροντα.
Αυτά τα προγράμματα στοχεύουν στην εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων, στην διάλυση των εργασιακών σχέσεων  και στην επιβολή ιδιωτικοοικονομικών συμφερόντων σε κάθε δραστηριότητα.
Δεν υπάρχει κοινωνική  πολιτική μέσω του (ΕΣΠΑ). Για παράδειγμα, για την καταπολέμηση της ανεργίας τα (ΕΣΠΑ) χρηματοδοτούν αναγκαστικά την πεντάμηνη απασχόληση με  450€ το μήνα, μέσω ΜΚΟ η ΟΑΕΔ.
Θα προσπαθήσω η καλύτερα θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί που συμμετέχουμε σε αυτή τη προσπάθεια, μέσα από την ΑΝΑΣΑ να υλοποιήσουμε μια διαφορετική φιλολαϊκή αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών  πόρων σε συσχέτιση και με μια άλλη πολιτική πορεία της Ε.Ε., όπως επιτάσσει πλέον η σκληρή οικονομική πραγματικότητα στους λαούς να ανατρέψουν τις σημερινές πολιτικές  της Ε.Ε., και να αντισταθούν, γιατί έφτασαν πλέον στα όρια της εξαθλίωσης.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε όλο το πακέτο του (ΣΕΣ)  να πάει  στους ιδιώτες, με το τοπικό κράτος στο ρόλο του διαιτητή για τον τρόπο με τον οποίο θα μοιραστούν τα φιλέτα.
Θα αντισταθώ στο να χαριστούν οι κρατικές  λειτουργίες σε ιδιώτες επενδυτές,  με χρήματα που ουσιαστικά προέρχονται από τη δική μας φορολογία .
Δεν θα δεχτώ απασχολήσιμους και ενοικιαζόμενους εργαζόμενους . Γνωρίζουμε ότι το (ΣΕΣ) είναι ιδιαίτερα σκληρό στους όρους του, γιατί έχει ήδη θεσμοθετηθεί η δυνατότητα αναστολής των χρηματοδοτήσεων σε περίπτωση παραβίασης των οικονομικών συστάσεων. Δεν μπορεί να παριστάνουμε ότι δεν το ξέρουμε, όπως κάνουν τα άλλα υποψήφια σχήματα της διαχείρισης.
Θα πρέπει να γίνει πράξη ο ανασχεδιασμός και η καλύτερη αξιοποίηση του  (ΣΕΣ), και στήριγμα μας σ αυτή τη προσπάθεια θα είναι οι Ιόνιοι συμπολίτες μας .
Για να δυναμώσει το ρεύμα της συμμετοχής στα κοινά και της συλλογικότητας, σε μια δύσκολη περίοδο οικονομικής για να μην ζήσουμε πλέον με κηδεμόνες επιτρόπους  και κάθε λογής ξένους και ντόπιους  προστάτες, αλλά ελεύθεροι, να έχουμε δημοκρατία και εργατικά δικαιώματα και όχι καθεστώς εργασιακής γαλέρας, για να μην μείνει κανένας μόνος του στη ζούγκλα και να περιμένει σε αναμονή τη λύση που θα έρθει «για μας χωρίς εμάς».
Δυναμώνουμε την ΑΝΑΣΑ  και συμμετέχω για την ανατροπή στα ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ με ένα ικανό, έμπειρο και τίμιο στο τιμόνι, που γνωρίζει όσο καλύτερα από κάθε άλλον τα πράγματα στην ΤΑ τον ΘΟΔΩΡΟ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟ.
       – ΕΝΑΣ ΣΠΥΡΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΤΖΕΛΑ ΔΕΝ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟIΞΗ   ΣΤΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ.
       – ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ «ΑΝΑΣΑ» ΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΟΝ ΘΟΔΩΡΟ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟ
Ιθάκη, Απρίλης  2014
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Back To Top