skip to Main Content
Petros

ΠΕΤΡΟΣ ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΣ: ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Αγαπητοί συμπολίτες, φίλες και φίλοι,

Καθώς βρισκόμαστε στα πρόθυρα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, αισθάνομαι το καθήκον να μοιραστώ με τον καθένα από σας κάποιες σκέψεις μου.

Γνωρίζετε, πιστεύω, ότι στην μακρόχρονη ενασχόλησή μου με τα κοινά δεν δημιούργησα μηχανισμούς και φατρίες που διχάζουν την κοινωνία. Δεν κατήλθα στην πολιτική για να δικαιώσω προσωπικές ή επαγγελματικές φιλοδοξίες. Αντίθετα επεδίωξα πάντοτε να διατηρώ διαχρονικούς δεσμούς με όλους σας έχοντας ως αρχή την κοινή μας αγάπη και έγνοια για τον τόπο μας. Αυτό μου επιτρέπει να  απευθυνθώ σε σας, που επανειλημμένα με τιμήσατε με την ψήφο σας.

Φίλοι και φίλες,

Είναι αναμφίβολο ότι κάθε εκλογή, είτε σε τοπικό είτε σε εθνικό επίπεδο, έχει πάντοτε τη δική της σημασία για το μέλλον ενός τόπου. Σε περιόδους, όμως, κρίσης, όπως αυτή των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, η έκφραση της λαϊκής Βούλησης είναι κάτι ασύγκριτα σημαντικότερο. Είναι εκλογές καθοριστικές για το μέλλον μας.

Είναι εκλογές ορόσημο.

Γιατί σε αυτές θα αποφασίσουμε αν θα ριχτούμε στην τρικυμία  της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής αβεβαιότητας ή θα βαδίσουμε το δρόμο μιας στέρεα θεμελιωμένης ελπίδας.

Γιατί σε αυτές θα αποδείξουμε αν θα ακούσουμε τις ασυγκράτητες και άκριτες Σειρήνες του Λαϊκισμού ή τη φωνή του Ορθού Λόγου, τη φωνή της υπευθυνότητας, της λογικής και της αλήθειας, τη φωνή της Νέας Δημοκρατίας.

Οι θυσίες του λαού μας για την αντιμετώπιση της κρίσης ήταν μεγάλες. Η κρίση, όμως, σιγά-σιγά άρχισε να ξεπερνιέται. Και είναι άδικο να οπισθοδρομήσουμε τώρα, για να ξαναζήσουμε εκ νέου, πολύ χειρότερα αυτή τη φορά, τον βραχνά της κρίσης.

Ας επιλέξουμε, λοιπόν, σωστά, με οδηγό το πραγματικό συμφέρον της πατρίδας μας, το συμφέρον όλων των Ελλήνων. Ας κάνουμε την επιλογή μας με την επίγνωση ότι από αυτήν εξαρτάται όχι απλώς ποια θα είναι η αυριανή κυβέρνηση, αλλά ποιο θα είναι το μέλλον του τόπου μας.

Στις 25 Ιανουαρίου δεν πρέπει να ψηφίσουμε αψήφιστα.

Αγαπητοί συμπολίτες,

Με τις σκέψεις μου αυτές και την αδιάκοπη αγωνία μου για το γενέθλιο τόπο μας, θεωρώ υποχρέωσή μου να απευθυνθώ σε όλους σας και να ζητήσω από εσάς, όλους τους πολίτες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, στην κρίσιμη εκλογή της 25ης Ιανουαρίου να στηρίξετε στο Νομό μας το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Πιστεύω ότι το ψηφοδέλτιο αυτό εκφράζει την ενότητα του χώρου, την ανανέωση και την ελπίδα που φέρνει το όραμα του Αντώνη Σαμαρά για την Ελλάδα.

Αποτελείται από καταξιωμένα πρόσωπα στην κοινωνία, από νέους ανθρώπους που έχουν ήδη αρχίσει να δείχνουν το έργο τους στα νησιά μας.

Σας καλώ να το στηρίξετε με όλες σας τις δυνάμεις.

Λέμε την αλήθεια, εγγυόμαστε το αύριο.

Δώστε δύναμη στη Νέα Δημοκρατία!

Δώστε δύναμη στην Ελπίδα!

Δώστε προοπτική στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Πέτρος Αλιβιζάτος

τ. Βουλευτής  Κεφαλληνίας  και  Ιθάκης

τ. Υφυπουργός  Πολιτισμού  και  Τουρισμού

 

 

Back To Top