skip to Main Content
Kekatos1

Ποδηλατικός Τουρισμός

Στις ιδιαίτερα σημαντικές μορφές εναλλακτικού τουρισμού,  τα θεμέλια του οποίου έχουν ήδη μπει στην Κεφαλονιά, είναι και ο Ποδηλατικός Τουρισμός.

Σημαντική αθλητική δραστηριότητα, που προσαρμόζεται σε όλες τις ηλικίες και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στις Χώρες της Ευρώπης, η ποδηλατική δραστηριότητα, όπως πολύ συχνά έχει επισημανθεί στις Συνεδριάσεις της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου, έχει όλες τις δυνατότητες να αναπτυχθεί περαιτέρω στο Νησί μας, που προσφέρει εκπληκτικές διαδρομές εξαιρετικού φυσικού κάλλους.

Εξ ορισμού φυσιολάτρες οι ποδηλάτες, αποτελούν την ξεχωριστή κατηγορία Τουριστών – Περιηγητών, οι οποίοι εφαρμόζοντας την τακτική της μελέτης και προετοιμασίας των διαδρομών που πρόκειται να ακολουθήσουν, γίνονται βαθείς γνώστες του τόπου και των περιοχών που θα περιηγηθούν, με αποτέλεσμα να γνωρίζουν λεπτομερειακά το Νησί μας.

Παραδοσιακοί Οικισμοί, Μοναστήρια, εξοχές, ακρογιαλιές και κωμοπόλεις δημιουργούν ένα εντυπωσιακό ψηφιδωτό περιηγητικών δυνατοτήτων, που κάνουν τις ποδηλατικές διαδρομές στην Κεφαλονιά μοναδική εμπειρία.

Οι κάτοικοι του Νησιού, έχοντας οι περισσότεροι ζήσει σε χώρες του εξωτερικού, είναι εξοικειωμένοι με αυτό το είδος της άθλησης, με αποτέλεσμα να υπάρχει ευαισθητοποιημένη ποδηλατική συνείδηση και συνεπώς προστατευτική αγωγή αντιμετώπισης στους επισκέπτες ποδηλάτες, που διαρκώς αυξάνονται αριθμητικά.

Ο ποδηλάτης  γίνεται φίλος με τους κατοίκους, γνωρίζεται στα μικρά παραδοσιακά café με τους ντόπιους, ακούει και διηγείται ιστορίες και ταξιδιωτικές εμπειρίες.

Μέσω των εξειδικευμένων sites του διαδικτύου, πλούσιο πληροφοριακό υλικό για το Νησί ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους, έτσι ώστε να γνωρίζουν τις πανέμορφες φυσικές ομορφιές της Κεφαλονιάς, που την κάνουν να υπερτερεί και σε αυτή τη μορφή εναλλακτικού Τουρισμού.

Επιπλέον, ακόμα και οι επιβάτες των Κρουαζιεροπλοίων που προσεγγίζουν το Αργοστόλι, αξιοποιώντας τις διαδικτυακές υπηρεσίες, έχουν ήδη φροντίσει για την ενοικίαση ποδηλάτων και απολαμβάνουν την πρωτεύουσα και τα περίχωρα με υπέροχα μοναδικές ποδηλατικές διαδρομές.

Η «Ισχυρή Κεφαλονιά» του κ.Αλέξανδρου Παρίση και των Συνεργατών του επισημαίνει, προβάλλει και αξιοποιεί κάθε μορφή εναλλακτικού τουρισμού, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη χρονική επιμήκυνση της Τουριστικής Περιόδου.

Η συνέχεια αυτής της προσπάθειας – δικής σας Απόφαση.

 

Ευάγγελος Κεκάτος

Α/Δήμαρχος Λειβαθούς

(Πολιτισμού – Τουρισμού)

 

 

Back To Top