skip to Main Content
Autokinita 620×320

Ποιες αυξήσεις έρχονται στον φόρο ασφάλισης αυτοκινήτων

Νέα επιβάρυνση για εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων θα επιβληθεί μέσω της αύξησης του φόρου στα ασφάλιστρα.

Ειδικότερα στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα από το ελληνικό κοινοβούλιο, αναφέρεται για τις ασφάλειες πως αυξάνεται ο φόρος από το 10% στο 15%.

Με μια πρώτη ματιά η αύξηση του φόρου κατά 5% φαίνεται μικρή, ωστόσο η αύξηση που καταγράφεται αγγίζει το 50%, και βέβαια πραγματοποιείται τη στιγμή που κυκλοφορούν περίπου 1,5 εκατ. οχήματα ανασφάλιστα με αποτέλεσμα η οποιαδήποτε αύξηση μπορεί να τονώσει ανάλογα και τη μάστιγα που πλήττει εδώ και χρόνια τον κλάδο.

Ορατή η πιθανότητα η συγκεκριμένη αύξηση να αυξήσει τον αριθμό των ανασφάλιστων οχημάτων.

Από την άλλη μεριά ο έντονος ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών στον ασφαλιστικό κλάδο είναι πολύ πιθανό να μην αφήσει να «περάσει» η αύξηση του φόρου στους καταναλωτές μέσω ειδικών προσφορών και «πακέτων» ώστε να αυξηθούν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια από τον κλάδο του αυτοκινήτου.

Πάντως αναλυτές από τον κλάδο των ασφαλειών οχημάτων εκτιμούν πως αν δεν ενεργοποιηθεί ο νόμος για τα ανασφάλιστα οχήματα η όποια αύξηση και αν επιβληθεί στην φορολογία δεν θα επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα ούτε στα δημόσια ταμεία αλλά ούτε και στις εταιρείες του κλάδου…

aftodioikisi.gr

Back To Top