skip to Main Content
Andreas Loverdos 620×320

Προγράμματα προσέλκυσης νέων φοιτητών και σαρωτικές αλλαγές σε νηπιαγωγεία και δημοτικά υπόσχεται ο Λοβέρδος

Στα «σκαριά» βρίσκεται η δημιουργία προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων με δίδακτρα, που θα απευθύνονται αποκλειστικά σε αλλοδαπούς φοιτητές, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος. Σημειώνεται ότι ήδη ο κ. Λοβέρδος έχει έρθει σε επαφή με τους προέδρους αρκετών πανεπιστημιακών σχολών για να προχωρήσει η ίδρυση τμημάτων που θα έχουν ως στόχο την προσέλκυση ξένων φοιτητών.

Παράλληλα, θα συγκροτηθούν και δύο πανεπιστημιακά Τμήματα Διοίκησης του Τουρισμού σε Ρόδο και Κρήτη, σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια Αιγαίου και Κρήτης, στα οποία θα σπουδάζουν αλλοδαποί φοιτητές έναντι διδάκτρων, ενώ η διδασκαλία των μαθημάτων θα γίνεται στην αγγλική γλώσσα.

Ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε συνολικά στις επικείμενες εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις σε όλες τις βαθμίδες (Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια), μεταξύ των οποίων, το πρόγραμμα Κατάρτισης και Μαθητείας, ύψους 250.000.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι ο θεσμός της Μαθητείας αφορά απόφοιτους της τεχνικής εκπαίδευσης οι οποίοι απασχολούνται σε δημόσιους φορείς και ιδιωτικές επιχειρήσεις (σε θέσεις σχετικές με το αντικείμενο που έχουν σπουδάσει). Οσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα Κατάρτισης και Μαθητείας λαμβάνουν μισθό και έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τα οποία καλύπτονται εξ ολοκλήρου από το υπουργείο Παιδείας.

Τέλος, ο υπουργός Παιδείας προανήγγειλε σαρωτικές αλλαγές σε νηπιαγωγεία και δημοτικά οι οποίες θα προέλθουν μέσα από τον διάλογο στο Συμβούλιο των Πρώην Υπουργών (νεοσυσταθείς θεσμός). Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι τον Ιανουάριο «θα είμαστε έτοιμοι για τη θεσμική αλλαγή στη βαθμίδα της εκπαίδευσης που διαμορφώνει τους σύγχρονους Ελληνες πολίτες». Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι θα αναβαθμιστούν οι δράσεις του Κοινωνικού Σχολείου.

Από το aftodioikisi.gr

Back To Top