skip to Main Content
Sta

Πρόγραμμα Παιδικών σταθμών

Εκδόθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για παροχή θέσεων φροντίδας και φιλοξενίας σε Δομές και συγκεκριμένα, Βρεφικούς & Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας, Παιδικούς Σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) & Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Με Αναπηρία. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση με πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020 και υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης  «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» .  Στόχος του προγράμματος είναι η ισότιμη πρόσβαση στην εργασία με την παροχή υπηρεσιών φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών και  ΑμεΑ, ώστε να διευκολύνονται οι ωφελούμενοι (μητέρες/πατέρες) στην εναρμόνιση απαιτητικών και αντικρουόμενων ρόλων.

Η πρόσκληση απευθύνεται :

  1. A. Στις «Δομές», δηλαδή τους Βρεφικούς και Βρεφονηπιακούς σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας, τους Παιδικούς σταθμούς, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ).

Για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 2.747.713€ και  προέρχεται κατά 2.117.332€ από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ιονίων Νήσων 2014-2020 και κατά 630.381 από το Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση & δια βίου μάθηση».

ΟΙ αιτήσεις συμμετοχής διατίθενται ηλεκτρονικά έως τις 31/07/2015 στην ιστοσελίδα www.paidikoi.eetaa.gr καθώς και στις ιστοσελίδες www.epanad.gov.gr και www.kedke.gr.  Η καταληκτική ημερομηνία για την παραλαβή των αιτήσεων συμμετοχής των δομών είναι η 31/07/2015 και ώρα 14.00.

 

Β.  Στους ωφελούμενους που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα, δηλαδή:

– μητέρες βρεφών, νηπίων, παιδιών ή/και μητέρες βρεφών, νηπίων, παιδιών με αναπηρία, και άτομα (άνδρες/γυναίκες) στα οποία έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών τους  και άτομα που βρίσκονται σε χηρεία, και το οικογενειακό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 27.000€ για μητέρες που έχουν έως 2 παιδιά, 30.000€ για 3 παιδιά, 33.000 για μητέρες με 4 παιδιά και 36.000€ για 5 παιδιά και άνω.

Οι δικαιούχοι ωφελούμενοι μπορούν να εγγράψουν τα παιδιά τους σε μία από τις επιλεγείσες δομές ανάλογα την ηλικία των παιδιών, δωρεάν για όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες (φιλοξενία, απασχόληση, σίτιση, ιατρική παρακολούθηση, κλπ) πλην των μετακινήσεων (με εξαίρεση τα παιδιά με αναπηρία).

Η αίτηση συμμετοχής θα διατίθεται  μόνο ηλεκτρονικά από τις 4/8/2015 στις ιστοσελίδες:  www.eetaa.gr, www.epanad.gov.gr, www.kedke.gr και θα αποστέλλεται μόνο ταχυδρομικά ή με courier από 5/8/2015 έως 18/8/2015.  Για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων οι αιτήσεις θα αποστέλλονται στα γραφεία της ΕΕΤΑΑ στη Θεσσαλία, στη διεύθυνση:  ΕΕΤΑΑ Γραφείο Θεσσαλίας, Αλ. Παπαναστασίου 33, 5ος όροφος, 41222 Λάρισα.

Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη δράση «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», το πρόγραμμα Παιδικών σταθμών και τη σχετική πρόσκληση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέχουν στις ιστοσελίδες www.espa.gr και www.eetaa.gr.

 

Back To Top