skip to Main Content
Stathakis 14.10 708

Σταθάκης για το 1 εκατ. ευρώ: Κάντε υπομονή και τότε θα φανεί

Τα τελευταία 24ωρα, μετά από την αποκάλυψη για προβληματικά πόθεν έσχες δύο υπουργών, οι συζητήσεις που γίνονται στρέφονται γύρω από εκείνον που είχε «ξεχάσει» να δηλώσει το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Με τις φήμες να στρέφονται γύρω από το πρόσωπο του Γιώργο Σταθάκη, δημοσιογράφοι ρώτησαν ευθέως την Τετάρτη τον υπουργό Οικονομίας αν πράγματι είναι ο ίδιος εκείνος με το «προβληματικό» πόθεν έσχες.

«Δεν μπορώ να προβώ σε καμία δήλωση με βάση το νόμο, πριν ολοκληρώσει η βουλή τον έλεγχό της. Να περιμένετε σε λίγες μέρες την έλεγχο από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής και τότε θα φανεί», ήταν η απάντηση του κ. Σταθάκη. Η φημολογία εντάθηκε όταν ο υπουργός πήγε εσπευσμένα στο Μέγαρο Μαξίμου. Μάλιστα ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν σκοπεύει να παραιτηθεί, απαντώντας αρνητικά.

Υπενθυμίζεται ότι για τον έτερο υπουργό το ζήτημα ήταν πως δεν είχε δηλώσει στο πόθεν έσχες μετοχές εταιρείας. Με δηλώσεις του στο Mega τη Δευτέρα ο Αλέκος Φλαμπουράρης είχε παραδεχθεί ότι επρόκειτο για τον ίδιο, δηλώνοντας πως όταν ορκίστηκε υπουργός τον περασμένο Ιανουάριο είχε μεταβιβάσει τις μετοχές, αλλά η δήλωση του πόθεν έσχες περιελάμβανε τα στοιχεία για το 2014.

Σφοδρή επίθεση από Κωνσταντινόπουλο

Επίθεση στην κυβέρνηση για το ζήτημα με τα προβληματικά πόθεν έσχες των υπουργών έκανε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. «Δεν μπορεί να μιλάτε συνέχεια για το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς όταν επί μέρες ψάχνουμε τον υπουργό με 1 εκατ. ευρώ και να μην τρέχει τίποτα… Ο Φλαμπουράρης, προς τιμήν του βέβαια, να λέει ότι είχε ξεχάσει και πήρε ένα έργο κι είχε μετοχές και να μην τρέχει τίποτα», είπε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Ομως ζητάμε να μας φέρετε λίστα με αυτούς που έκαναν χρήση 100 δόσεων με πάνω από 1 εκατομμύριο να δούμε ποια ονόματα είναι μέσω της ΠΝΠ που οι ίδιοι φέρατε. Διαφάνεια δεν θέλατε; Γιατί αυτοί είναι επιχειρηματίες» πρόσθεσε ο κ. Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος αναφερόμενος στη λίστα Λαγκάρντ ανέφερε «φέρτε ότι θέλετε ώστε το θέμα να επιλυθεί σύντομα και να αποδοθούν ευθύνες να τελειώνουμε και μην αναμασάμε τα ίδια».

«Πέρυσι τέτοια εποχή οργανώνονταν συγκεντρώσεις αγανακτισμένων και βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκεί… Το λεω για κριτική στην αντιπολίτευση, εμείς δεν είμαστε σαν εσάς θα ψηφίσουμε ότι είναι καλό και όχι σε ότι μάς πάει πίσω» τόνισε ακόμη.

Όσον αφορά τον υπουργό Οικονομικών, ο βουλευτής σχολίασε σκωπτικά «πρώτα υπήρχε ένας αριστερός Τσακαλώτος, και τώρα βλέπουμε έναν δεξιό Τσακαλώτο».

 

Πηγή:  iefimerida.gr

Back To Top