skip to Main Content
Laf

Στα κάγκελα η πλευρά Λαφαζάνη! Σφίγγουν την θηλειά γύρω από το λαιμό της Ελλάδας! Μονόδρομος, λένε για την Ελλάδα η ανυπακοή και η ρήξη!

Μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα μέσω σκληρού άρθρου στο ISKRA.GR έστειλε η πλευράΛαφαζάνη λίγες ώρες μετά το χθεσινό Eurogroup
– Κάνουν λόγο για εκβιασμούς των δανειστών οι οποίοι όπως αναφέρει το άρθρο, «απαιτούν εδώ και τώρα υποταγή και προειδοποιούν: καμία εκταμίευση χωρίς μεταρρυθμίσεις – απορρυθμίσεις»
– Διαβάστε όλο το άρθρο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Αριστερής Πλατφόρμας

Ένα σκληρό άρθρο με το οποίο ζητούν την ρήξη με τους δανειστές δημοσιεύεται στην πρώτη σελίδα της ιστοσελίδας της Αριστερής Πλατφόρμας, ISKRA.GR επικεφαλής της οποίας είναι ο υπουργός Περιβάλλοντος, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Στο άρθρο αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι αποδείχθηκε ότι

«οι δανειστές της χώρας όχι μόνο δεν υποχωρούν αλλά αντίθετα εντείνουν τις πιέσεις και τους εκβιασμούς, προκειμένου να υποκύψει η κυβέρνηση και να εφαρμόσει μέχρι κεραίας το νεο-μνημονιακό πακέτο απορρυθμίσεων.
Παράλληλα, απαιτούν σε κάθε περίπτωση να μην ακυρωθούν οι «μεταρρυθμίσεις» – απορρυθμίσεις που προώθησαν και εφάρμοσαν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβέρνησης των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και λοιπών προθύμων».

Και συνεχίζει:

«Την ίδια ώρα, οι «νεοαποικοκράτες» των Βρυξελλών και ο ίδιος ο Σόιμπλε, αναφερόμενοι στο πρώτο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και αφορά την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, προειδοποιούν ότι δεν θα δεχθούν «μονομερείς ενέργειες», δηλαδή μέτρα που θα ανακουφίζουν τον ελληνικό λαό, αξιώνοντας ανάλογες διαβεβαιώσεις από την ελληνική πλευρά.

Εντύπωση προκάλεσαν οι δηλώσεις Βαρουφάκη μετά το eurogroup, οι οποίες, με την επιφύλαξη ότι απεδόθησαν σωστά, κάνουν λόγο για αποφυγή από την Ελλάδα μονομερών ενεργειών».

Στην αποψινή (σ.σ. χθεσινή) συνεδρίαση, οι δανειστές της χώρας ξεκαθάρισαν ότι καμία εκταμίευση δεν θα γίνει για την Ελλάδα χωρίς συμφωνία επί του συνολικού πακέτου των μεταρρυθμίσεων και χωρίς έναρξη της εφαρμογής του, εντείνοντας τις πιέσεις που απειλούν με οικονομικό στραγγαλισμό τη χώρα.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και ένα σχέδιο χρονοδιαγράμματος που ήρθε στη δημοσιότητα, το οποίο είναι ασφυκτικό και προβλέπει την απόλυτη συμμόρφωση με τις δεσμεύσεις των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων και έχει στόχο να εγκλωβίσει την ελληνική κυβέρνηση και να την οδηγήσει στην πλήρη συνθηκολόγηση».

newsit.gr

Back To Top