skip to Main Content
Osborne 29.6 708

ΣΤΑ “ΤΑΡΤΑΡΑ” ΟΔΗΓΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ-Οσμπορν προειδοποιεί τις βρετανικές εταιρείες: Να βεβαιώνονται αν οι Ελληνες μπορούν να τους πληρώσουν

Οδηγίες για τους τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα αλλά και τους επιχειρηματίες που συναλλάσσονται με τη χώρα, έδωσε ο Τζορτζ Οσμπορν.

Μιλώντας στη βρετανική βουλή, ο υπουργός Οικονομικών προειδοποίησε τις βρετανικές εταιρείες που έχουν συναλλαγές με την Ελλάδα ότι θα πρέπει να βεβαιώνονται αν οι πελάτες τους μπορούν ακόμη να τους πληρώσουν.

Ο Τζορτζ Οσμπορν αναφέρθηκε και στους Βρετανούς τουρίστες στην Ελλάδα. Μπορεί στην περίπτωσή τους το όριο αναλήψεων να είναι 600 ευρώ την ημέρα, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει αν ξεμείνουν τα ΑΤΜ από χρήματα, προειδοποίησε.

«Οι τουρίστες πρέπει να έχουν μαζί τους αρκετά μετρητά για να καλύψουν το διάστημα παραμονής τους εκεί, λαμβάνοντας υπόψη τα έξοδα αλλά και τυχόν έκτακτα περιστατικά, αλλά να παίρνουν και μέτρα για την ασφάλειά τους από κλέφτες, επειδή θα έχουν περισσότερα χρήματα μαζί τους», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών.

Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα, τόνισε ότι είναι θέμα του ελληνικού λαού, αλλά συμπλήρωσε πως ουσιαστικά η επιλογή είναι το αν η χώρα θα φύγει από το ευρώ.

«Δεν νομίζω ότι πρέπει κάποιος να υποτιμά τον αντίκτυπο του Grexit στην ευρωπαϊκή οικονομία», τόνισε ο Οσμπορν αλλά συμπλήρωσε. «Η Βρετανία είναι έτοιμη. Ελπίζουμε στο καλύτερο, ετοιμαζόμαστε για το χειρότερο».

 

Πηγή:  iefimerida.gr

Back To Top