skip to Main Content
Alex1

ΣΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΡΓΩΝ-Δ.ΛΥΚΟΥΔΗΣ: “ΑΦΟΥ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ & ΤΗΝ ΠΑΛΙΚΗ”

Στο Ληξούρι βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Αντιδήμαρχος Έργων Διονύσης Λυκούδης για ένα “τσεκ-απ” σε θέματα αρμοδιότητάς του. Σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Παλικής Αλέξη Μοσχονά και τον Αντιπρόεδρο της ΚΕΔΗΚΕ Γιώργο Κατσιβέλη έγινε μία εκτίμηση της κατάστασης που υπάρχει μετά την όσα διεμήφθησαν κατά την επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη.

Όπως διαπιστώθηκε η κατάσταση στο Ληξούρι λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου είναι δύσκολη και κρίσιμη καθώς τα έργα δεν προχωρούν ενώ χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις ώστε να βελτιωθεί η εικόνα της πόλης. Ιδιαιτέρως δε καθώς η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υποδομών φαίνεται να ξεκαθάρισαν ότι δύσκολα θα έρθουν τα απαιτούμενα χρηματικά κονδύλια για την ολοκλήρωση των έργων που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά και για την δρομολόγηση άλλων σημαντικών έργων αποκατάστασης για την περιοχή, όπως για παράδειγμα την ανάπλαση των κοινοχρήστων χώρων.

Μετά από “τσεκ-απ” του Αντιδημάρχου Έργων σε όλα τα θέματα που χρήζουν επέμβασης όπως είναι τα πεζοδρόμια, η πλατεία του Ληξουρίου, οι πεζόδρομοι, η παραλιακή ζώνη, ζητήματα καθαριότητας και φωτισμού, δρόμοι κ.α. ο Αντιδήμαρχος Έργων τόνισε ότι είναι ώρα ο Δήμος να αναλάβει τις ευθύνες που θα έπρεπε να έχει αναλάβει το κράτος και δεν το κάνει, δηλαδή να εκταμιεύσει κονδύλια από το ταμείο του (που δεν έχει) προκειμένου να γίνουν άμεσες και στοχευμένες παρεμβάσεις όπου απαιτείται, ώστε το Ληξούρι τουλάχιστον να έχει μία πολύ καλύτερη εικόνα με την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν.

Μάλιστα τόσο ο Αλέξης Μοσχονάς, όσο και ο Γιώργος Κατσιβέλης ανέλαβαν την υποχρέωση να υλοποιήσουν από αύριο κιόλας το πρωί αυτό το το νέο επιχειρησιακό σχέδιο δράσης. “Αφού ο Υπουργός Υποδομών αρνείται να μας δώσει τα χρήματα, θα παλέψουμε ως Δήμος για το Ληξούρι’ τόνισε ο Δ. Λυκούδης. Είχε μάλιστα και συζητήσεις και με απλούς πολίτες όπου άκουσε τα παράπονα και τα ζητήματα που τέθηκαν.

Υ.Γ.: Σύμφωνα με πληροφορίες την Μ. Τρίτη θα διεξαχθεί η αναμενόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Ληξούρι.

alex alex1

Back To Top