skip to Main Content
Anasta 652×325

Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο.

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου  και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο είχε η αντιπροσωπεία της περιφέρειας  με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτο που μετέβη το πρωί της Τρίτης στα Τίρανα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, ο οποίος κατάγεται από την Κεφαλονιά,  υποδέχτηκε θερμά τον περιφερειάρχη και τους περιφερειακούς  συμβούλους  στο γραφείο του και τους ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία να τον επισκεφθούν. Ο Αρχιεπίσκοπος μάλιστα  μίλησε με αγάπη και νοσταλγία  για το νησί του, εκφράζοντας την επιθυμία να βρεθεί εκεί σύντομα.

Ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτήρισε εξαιρετικά θετική την απόφαση του περιφερειάρχη και των συνεργατών του να ξεκινήσουν σειρά επαφών με τις περιφέρειες της Αλβανίας υπογραμμίζοντας  την τεράστια σημασία ανάπτυξης φιλικών δεσμών των δύο χωρών αλλά και των δύο λαών  με πίστη και αγάπη , όπως τόνισε με έμφαση.

Ο περιφερειάρχης εξήρε το θρησκευτικό και κοινωνικό έργο του Αρχιεπισκοπου, τον οποίο και συνεχάρη για την πολύπλευρη προσφορά του, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την ίδρυση διαγνωστικού κέντρου,  αναστηλώσεις  θρησκευτικών μνημείων, την ίδρυση σχολείων και ακαδημιών,  περιβαλλοντικές παρεμβάσεις αλλά και σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια.

Ο περιφερειάρχης δώρισε  στον Αρχιεπίσκοπο το σήμα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί τόσο το νησί του την Κεφαλονιά όσο και την έδρα της ΠΙΝ την Κέρκυρα.

Back To Top