skip to Main Content
TEO 4379 Foto Α Companhia Artistica 2014 682×1024

Συναυλία “Alma Livre” του Γυναικείου Μουσικού Σχήματος ”A Companhia Artistica” Προαύλιος χώρος 1ου Δημοτ. Σχολείου Ληξουρίου

Πρόκειται για ένα πραγματικά πλούσιο πρόγραμμα με μουσική και τραγούδι, το οποίο θα υποστηρίζεται με trailer από εικόνες και video, ειδικά διαμορφωμένες με τη θεματική της βραδιάς, που θα προβάλλονται στην οθόνη, ταυτόχρονα με την ερμηνεία από το γυναικείο μουσικό σχήμα “A Companhia Artistica”

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κεφαλονιάς & η Ένωση Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Ατόμων με αναπηρία “Υπερίων” παρουσιάζουν το Γυναικείο Μουσικό Σχήμα ”A Companhia Artistica” στη συναυλία με τίτλο “Alma Livre”, που θα λάβει χώρα την Κυριακή 2 Αυγούστου στον Προαύλιο χώρο 1ου Δημοτ. Σχολείου Ληξουρίου στις 9 μ.μ.

Βιογραφικό σχήματος «A Companhia Artistica»

Η «Α Companhia Artistica» είναι μια ομάδα 4 διπλωματούχων σολιστών (μία πιανίστα , μία βιολονίστa, μία φλαουτίστα και μία βιολοντσελίστα) όπου η καθεμία στο βιογραφικό της έχει πλήθος εξαιρετικών εμφανίσεων στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Δημιουργήθηκε το 2008 με την επιθυμία όλων των μελών του να παρουσιάζει συναυλίες κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου, με κομμάτια απαιτητικά αλλά συνάμα δημοφιλή, δίνοντας μία νότα φρεσκάδας και ανανέωσης στον τρόπο ερμηνείας και παρουσίασης τους.

Το ρεπερτόριο της περιλαμβάνει σολιστικά έργα αλλά και ensemble με διάφορες θεματικές όπως:

  • «Noches de Buenos Aires»(Αφιέρωμα στον Astor Piazzolla και στη χρυσή εποχή του Tango.Προβολές με αφιερώματα και χορογραφίες από Αργεντινή.)
  • «Σαν όνειρο μαγευτικό»( Όπερα-Ιταλικές canzonetes και ΕλληνικήαΟπερέτα)
  • «Σινεμά ο Παράδεισος»(επένδυση με ζωντανή μουσική και τραγούδι γνωστών soundtracks από τον ξένο και ελληνικό κινηματογράφο, με την προβολή των trailers σε προτζέκτορα ή κινηματογραφική οθόνη) κ.ά

Η «A Companhia Artistica» έχει παρουσιαστεί έως σήμερα:

Σε φεστιβάλ του Δήμου Ευρωστίνης (Ν. Κορινθίας), το καλοκαίρι του 2008 και το 2009.

Στο Δήμο Λειψών το καλοκαίρι του 2009 (Λειψοί Δωδεκανήσων- Πνευματικό Κέντρο).

Τον Απρίλιο του 2010 παρουσιάστηκε σε παραγωγή της Αίθουσας Συναυλιών του Φιλολογικού Συλλόγου Parnassos Concert Hall (Αθήνα).

Το Μάιο του 2010 παρουσιάστηκε στα εγκαίνια του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας Πανεπιστημίου Πατρών

Το Φεβρουάριο του 2011το γυναικείο μουσικό σχήμα “A Companhia Artistica” παρουσίασε στην Κεντρική Αίθουσα Συναυλιών «Φίλιππος Νάκας» στην Αθήνα, συναυλία με θέμα: «Σινεμά ο Παράδεισος». Μια συναυλία αφιερωμένη σε μουσικούς σταθμούς του ευρωπαϊκού, αμερικάνικου και ελληνικού κινηματογράφου. Παράλληλα με τη μουσική πραγματοποιήθηκε προβολή αποσπασμάτων των ταινιών. Η ίδια συναυλία παρουσιάστηκε λίγο αργότερα, στις 9 Μαρτίου, στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών στα πλαίσια της Εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε αφιερωμένη στην Ημέρα της Γυναίκας υπό την αιγίδα του ανωτέρω σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού, Ισότητας φύλων, ΜΗΚΥΟ και Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Πατρέων και το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας.

Το Μάρτιο του 2012 το γυναικείο μουσικό σχήμα “A Companhia Artistica” παρουσίασε στη Κεντρική Αίθουσα Συναυλιών « Φίλιππος Νάκας» στην Αθήνα, συναυλία με αφορμή την επέτειο των 20 χρόνων από το θάνατο του πιο σημαντικού συνθέτη του Tango, Astor Piazzolla. Το πρόγραμμα σμιλεύτηκε έτσι ώστε να παρουσιάσει τη ιστορία και την εξέλιξη της χρυσής εποχής του Tango και να προσφέρει στο κοινό μουσική ,τραγούδι και θέαμα, αφού κατά την διάρκεια της ερμηνείας προβάλλονται αφιερώματα και χορογραφίες από την Αργεντινή. H ίδια συναυλία παρουσιάστηκε και στις 12 Μαΐου 2012, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας Πανεπιστημίου Πατρών , στα πλαίσια του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων.

Το Φεβρουάριο του 2014 το γυναικείο μουσικό σχήμα “A Companhia Artistica” πλαισίωσε με συναυλία την Ημερίδα του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας Πανεπιστημίου Πατρών με θέμα: «Εθελοντισμός και Προσωπικότητα»,αφιερωμένη στη μνήμη του Ομότιμου Καθηγητή Θεόδωρου Δεληγιάννη ,του πρώτου εθελοντή του Μ.Ε.Τ Π.Π, συνδιοργάνωση με το Σύλλογο Φίλων του Μουσείου(Σ.Φ.Μ.Ε.Τ).

Τον Οκτώβριο του 2014 το γυναικείο μουσικό σχήμα “A Companhia Artistica” παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία, σε παραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης – Ο.Μ.Μ.Θ- την θεματική του “Noches de Buenos Aires”

Το Φεβρουάριο του 2015 η “A Companhia Artistica” παρουσίασε στην Κεντρική Αίθουσα Συναυλιών «Φίλιππος Νάκας»-Αθήνα,καθώς και το Μάρτιο του 2015 στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων Πάτρας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών με καρκίνο μαστού Αχαϊας, τη νέα του θεματική alma livre-ελεύθερη ψυχή ,όπου αναφέρεται σε μπαλλάντες Ελλήνων και ξένων συνθετών, όπως Ευανθία Ρεμπούτσικα, Μάνος Χατζιδάκις, Μ.Θεοδωράκης, ΘάνοςΜικρούτσικος, Lucio Dalla, KurtWeill, A. Lloyd Weber, κ.α.

Πρόκειται για ένα πραγματικά πλούσιο πρόγραμμα με μουσική και τραγούδι, το οποίο θα υποστηρίζεται με trailer από εικόνες και video, ειδικά διαμορφωμένες με τη θεματική της βραδιάς, που θα προβάλλονται στην οθόνη, ταυτόχρονα με την ερμηνεία από το γυναικείο μουσικό σχήμα “A Companhia Artistica”

Την «A Companhia Artistica» εκπροσωπούν οι :

  • Μαρία Νικολοπούλου (piano)
  • Μαρία Μεσσάρη (flute)
  • Έφη Κάλλιστρου (violin) (έκτακτη συμμετοχή Ρεγγίνα Σοφού)
  • Ιωάννα Καζαντζίδη (violoncello)
Πληροφορίες
Ημερομήνια:
02/05/2015
Ώρα:
21:00
Τοποθεσία:
Προαύλιος χώρος 1ου Δημοτ. Σχολείου Ληξουρίου
E-mail:
info@kedike.gr, argostolitheatre@ yahoo.gr
Επικοινωνία:
2671023776 & 2671025600
Είσοδος:
5
Back To Top