skip to Main Content
DION3

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΙΟΝΥΣΗ ΛΥΚΟΥΔΗ ΣΤΗΝ ΕΡΑ-Κ & ΣΤΗΝ Ε. ΚΟΥΛΟΥΡΙΩΤΗ: ΟΙ 14 ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Συνέντευξη στην δημοσιογράφο Ελευθερία Κουλουριώτου και στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΑ-Κ παραχώρησε σήμερα το πρωί ο Αντιδήμαρχος Αργοστολίου και Σάμης Διονύσης Λυκούδης. Ας δούμε “φωτογραφικά” τα πιο σημαντικά σημεία:

1. “Δεν πάσχω από αρχομανία. Τα προηγούμενα 3,5 χρόνια με κατηγορούσαν ότι δρούσα στις “σκιές” και ήμουν κρυμμένος σε στοές, παρότι ήμουν ενεργό στέλεχος της ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ως σύμβουλος και συνεργάτης του Δημάρχου. Με έλεγαν “εξωθεσμικό” οπότε έθεσα τον εαυτό μου στην κρίση της τοπικής κοινωνίας προκειμένου να μην δίνω σε κανέναν δικαίωμα. Η Κοινωνία αποφάσισε με εμφατικό τρόπο να τιμήσει εμένα εκλέγοντάς με πρώτο σε σταυρούς δημοτικό σύμβουλο και στείλει τους επικριτές μου στο πολιτικό περιθώριο”

2. “Ο Αλέξανδρος Παρίσης κατάφερε να φέρει στην Κεφαλονιά την διαρκή αυτοδιοικητική μεταπολίτευση” και την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού

3. “Όσο είναι Δήμαρχος ο Παρίσης και όσο εγώ είμαι στα πράγματα, οι πλουτοπαραγωγικές πηγές του Δήμου (Μελισσάνη, Δρογκαράτη κλπ) θα παραμείνουν στο ταμείο του. Δεσμεύομαι γι’αυτό”

4. ΠΡΩΤΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ: “Καταφέραμε ώστε το ΥΠΟΜΕΔΙ να υιοθετήσει την ανακατασκευή του λιμανιού του Αργοστολίου και όχι απλά την επισκευή του. Θα έχουμε ένα ολοκαίνουργιο λιμάνι”

5. ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ: “Έχουμε στα χέρια μας το τεχνικό δελτίο του ΥΠΟΜΕΔΙ για την κατασκευή ενός νέου μπαστουνιού στην λιμνολεκάνη του κόλπου Αργοστολίου που θα μετατρέψει το λιμάνι σε μία σύγχρονη τουριστική μαρίνα”

6. “Η πορεία της Δημοτικής Αρχής για το νέο Αργοστόλι ξεκίνησε. Το αεροπλάνο που το μεταφέρει στο μέλλον ήδη τροχιοδρομεί”

7. “Θα κριθούμε σε 5 χρόνια για το έργο μας. Ας μας αφήσουν οι επικριτές μας να κάνουμε την δουλειά μας”

8. “Κάποιοι θα πρέπει επιτέλους να λογοδοτήσουν για τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την Μαρίνα Αργοστολίου. Κάποιοι τότε διαφωνούσαν με το έργο αυτό και δικαιώθηκαν. “

9. Λάσση: “Η Δημοτική Αρχή κατάφερε να δώσει λύση σε ένα “καρκίνωμα” δεκαετιών, κάτι που δεν μπόρεσαν να κάνουν οι προηγούμενοι”

10. Παλική: “Βρίσκεται πάντα στην καρδιά μου και θα κάνω ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν γι’αυτήν”

11. Δημοτικό Συμβούλιο: “Πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι αυτά που γινόντουσαν τα προηγούμενα 3,5 χρόνια θα λάβουν οριστικά τέλος. Το Δημοτικό συμβούλιο πρέπει να λειτουργήσει σωστά ώστε να λειτουργήσει και ο Δήμος”

11. Ανακαίνιση παλιού Δημαρχείου: “Εμείς μία μελέτη που ήθελε 180.000 ευρώ θα την κάνουμε με 20.000 ευρώ”

12. Ανακαίνιση γραφείου Αντιδημάρχου: “Κόστισε 4000 ευρώ και θα γίνουν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει ο Νόμος. Γνωρίζετε ότι εγώ δεν παίρνω το μισθό του Αντιδημάρχου. Άρα ουσιαστικά χαρίζω στο ταμείο του Δήμου περίπου 25.000 ευρώ τον χρόνο. Άρα μου μένουν άλλα 21.000 ευρώ για ανακαινίσεις. Η ανακαίνιση του γραφείου ήταν απαραίτητη διότι είναι τόπος τέλεσης πολιτικών γάμων και οι εικόνες του γραφείου μέσω των φωτογραφιών έφευγαν σε όλο τον κόσμο. Το βρήκα σε πολύ κακή κατάσταση. Και πείτε μου αλήθεια, ποιός από τους προκατόχους μου άφηνε τον μισθό του στο ταμείο του Δήμου; Όσον αφορά δε στους συνεργάτες μου εντάσσονται όλοι σε μία ομάδα εργασίας που προβλέπει ο Καλλικράτης, είναι εθελοντές, άμισθοι και δεν επιβαρύνουν το ταμείο του Δήμου”.

13. “Θέλουμε τον Δήμαρχο αξιόμαχο να δίνει μάχες για την Κεφαλονιά στα κέντρα λήψης αποφάσεων των Αθηνών και όχι να ασχολείται με τις λάμπες που καίγονται”.

14. Σφαγεία: Θα λειτουργήσουν με κάθε τρόπο. Έχουμε, ως Δήμος, δώσει διέξοδο στις οικογένειες των Ρομά να μετεγκατασταθούν. Τα σφαγεία είναι ένα έργο που πρέπει να γίνει και να παραδοθεί στους κρεοπώλες”

Back To Top