skip to Main Content
Sp

Συνεχίζει στην κορυφή η Α.Ε.Κ. και πάει με +1 στο ντέρμπι Από το sportsthea.blogspot.gr

Σε ένα μέτριο και στο τέλος επεισοδιακό παιχνίδι για την 3η αγωνιστική τωνplayoffs η Α.Ε.Κ. έσπασε την «κατάρα» και επικράτησε της Εικοσιμίας στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου με  σκορ 2-0. Σκορ που διαμορφώθηκε στο 89’ και στις καθυστερήσεις όπου η ομάδα του Γ. Τόγια έλυσε τον γόρδιο δεσμό απέναντι στον κακό φετινό της «δαίμονα»

Έτσι οι «κιτρινόμαυροι» συνεχίζουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και περιμένουν το επόμενο παιχνίδι με τον Α.Ο.Κ.Ι. για να ξεκαθαρίσουν τους «λογαριασμούς» τους.

Το παιχνίδι είχε αρκετές εντάσεις και μια δεκάλεπτη περίπου διακοπή λόγω μιας περίπτωσης μη τήρησης fair play από ποδοσφαιριστή της Α.Ε.Κ.. Εκεί θα δεχθεί κόκκινη κάρτα ο Γ. Μινέτος των φιλοξενούμενων και οι αψιμαχίες εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου που θα ακολουθήσουν δεν τιμούν το ποδόσφαιρο μας.

Σε γενικές γραμμές οι γηπεδούχοι, ιδιαίτερα στο α’ ημίχρονο ήταν καλύτεροι αλλά και πολύ άστοχοι. Κάτι που παραλίγο να πληρώσουν αν ο Εμιλιάνο στα τελευταία λεπτά δεν «καθάριζε» το παιχνίδι με δυο δικά του γκολ.

Για αυτά που έγιναν και δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο κάποιοι επιτέλους πρέπει να καταλάβουν πόσο μεγάλο κακό κάνουν στο άθλημα. Και μένουμε σε αυτά….

Φάσεις και γκολ

Στο 4’ ο Κρούτη θα βρει με ωραία πάσα μέσα στην περιοχή και αριστερά τον Εμιλιάνο αλλά το σουτ του τελευταίου θα στείλει την μπάλα να περάσει άουτ παράλληλα με την εστία του Γιαννά.

Ο Μπαζάρογλου στο 11’ εκτός περιοχής εκτελεί απ’ ευθείας το φάουλ, αλλά η μπάλα θα περάσει λίγο έξω από το δεξί «Γ» της εστίας του Γιαννά.

Ο Εμιλιάνο στο 24’ από αριστερά θα βγάλει την παράλληλη συρτή πάσα στην μικρή περιοχή για τον Μπαζάρογλου, αυτός θα καθυστερήσει με αποτέλεσμα όταν επιχείρησε το σουτ η μπάλα να κοντράρει στον Ψάλτη και στην επιστροφή της στον Μήλα που θα σουτάρει για να κοντράρει και πάλι στον ίδιο και να καταλήξει κόρνερ.

Το κόρνερ εκτελεί από δεξιά ο Κουμαριώτης με την μπάλα να καταλήγει στο Μπαζάρογλου ο οποίος από πολύ κοντά δεν κάνει καλό πλασέ για να διώξουν στη συνέχεια οι αμυντικοί.

Ένα διαγώνιο σουτ του Κουμαριώτη στο 31’ από τα όρια της περιοχής δεν θα βρει στόχο αφού η μπάλα θα καταλήξει άουτ λίγο πάνω από τα δοκάρια του Γιαννά.

Νέο σουτ του Κουμαριώτη στο 40’ από τα όρια της περιοχής θα στείλει την μπάλα και πάλι άουτ δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γιαννά.

Ισόπαλες χωρίς σκορ θα οδηγηθούν οι ομάδες στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Στην επανάληψη η εικόνα δεν άλλαξε και πολύ, όμως σίγουρα έπεσε ο αρχικός ρυθμός.

Ο Κουμαριώτης στο 55’ με ωραία ατομική ενέργεια από αριστερά και λίγο έξω από την μικρή περιοχή θα πιάσει από δύσκολη θέση το σουτ με την μπάλα να κοντράρει στον Γιαννά και να καταλήγει κόρνερ.

Ο Κρούτη στο 56’ με εκπληκτική κάθετη πάσα θα φέρει τον Μπαζάρογλου μόνο απέναντι από τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, θα πλασάρει στην έξοδο αλλά η μπάλα θα περάσει άουτ δίπλα από το δεξί δοκάρι, σπαταλώντας μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του.

Ο Κρούτη αυτή την φορά στο 58’ θα πιάσει το σουτ εκτός περιοχής αλλά και πάλι η μπάλα καταλήγει άουτ.

Στην πρώτη φορά που θα φανούν απειλητικοί οι φιλοξενούμενοι στο 62’ ο Αποστολάτος θα περάσει ωραία μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων στον Αλεξανδράτο ο οποίος πιεζόμενος δεν πιάνει καλά το σουτ για να μπλοκάρει εύκολα ο Τσιαουσντέλιο.

Ο Γιαννάς, που σε ακόμη ένα παιχνίδι ήταν πολύ καλός, στο 66’ θα σώσει την εστία του αποκρούοντας την μπάλα με τα πόδια στο σουτ του Κρούτη.

Μεγάλη ευκαιρία και πάλι για τους γηπεδούχους στο 71’. Ο Κρούτη με ένα πολύ μακρινό φάουλ θα φέρει την μπάλα στην μικρή περιοχή της Εικοσιμίας, ο Γιαννάς μετά από μια κακή εκτίμηση, τελικά θα την διώξει με τα πόδια η οποία θα κοντράρει περισσότερο παρά θα σουτάρει ο Φωκάς, που έδειξε αιφνιδιασμένος από την  όλη εξέλιξη και θα περάσει τελικά άουτ.

Στο 85’ θα έχουμε μια ένταση στο παιχνίδι για την φάση του fair play που σας περιγράψαμε παραπάνω. Ο Γ. Μινέτος θα σπρώξει τον Μπαζάρογλου με αποτέλεσμα να δει την κόκκινη κάρτα του διαιτητή κ. Βασιλόπουλου.

Η ένταση γινόταν όλο και μεγαλύτερη με αποτέλεσμα ο διαιτητής να διακόψει προσωρινά και για 10’ το παιχνίδι και να αποσυρθεί μαζί με τους βοηθούς του στα αποδυτήρια, ενώ οι αντεγκλήσεις συνεχιζόταν στον αγωνιστικό χώρο.

Με την επανέναρξη του αγώνα και συγκεκριμένα στο 89’ ο Εμιλιάνο θα βρεθεί ολομόναχος απέναντι από τον Γιαννά και δεν θα δυσκολευτεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 με ωραίο πλασέ.

Στο 90’ και σε μια αντεπίθεση των φιλοξενούμενων παραλίγο να πετύχουν την ισοφάριση όταν ο Κονόμη μετά από ωραία ατομική προσπάθεια θα πιάσει το συρτό σουτ μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα δεν του κάνει το χατίρι και καταλήγει λίγο άουτ.

Και αφού δεν ήρθε η ισοφάριση οι γηπεδούχοι είναι αυτοί που θα «κλειδώσουν» την μεγάλη νίκη τους πετυχαίνοντας με τον ίδιο ποδοσφαιριστή το τελικό 2-0 στο 90+2’.

Με τη λήξη του αγώνα οι αντεγκλήσεις συνεχίστηκαν εκτός αγωνιστικού χώρου και η κατάσταση κάπου πήγε να ξεφύγει. Όμως χάριν της ψυχραιμίας κάποιων η κατάσταση ηρέμησε και όλα τελείωσαν εκεί. Βέβαια η εικόνα αυτή αμαύρωσε τις όποιες προσπάθειες στον αγωνιστικό χώρο και γενικότερα το τοπικό μας ποδόσφαιρο.

Διαιτητής ο κ. Δ. Βασιλόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Σπ. Μαγουλά και Χρ. Αβάζαρο.

Οι συνθέσεις

Α.Ε.Κ.: (Γ. Τόγιας), Τσιαουσντέλιο, Μήλας, Στεφανάτος (63’ Κορσιάνος), Φωκάς, Ζαμπαύτης (75’ Ευτηριάδης), Κρούτη, Εμιλιάνο, Μπαζάρογλου (90+1’ Σπανός), Κουμαριώτης, Χασάι, Λαμπρόπουλος.

Εικοσιμία:(Δ. Ζησιμάτος), Γιαννάς, Χρηστάτος (46’ Γερασιμάτος), Ψάλτης, Κονόμη, Μινέτος Χρ., Μινέτος Ι. Στεφανάτος, Μπούσι, Ντουκάι (59’ Αποστολάτος), Αλεξανδράτος (64’ Αντωνάτος), Κοκκόσης.

Back To Top