skip to Main Content
Trio 551 355

Σφαγή στον ΣΥΡΙΖΑ! Λαφαζάνης: Ανοησίες πως δεν υπάρχει εναλλακτική – “Σταύρωσε” τον Τσίπρα η Ζωή Κωνσταντοπούλου

O Aλέξης Τσίπρας έριξε το γάντι στους “αντάρτες” λέγοντας πως όποιος θέλει άλλη κυβέρνηση ή πρωθυπουργό να το πει
– Ο πρωθυπουργός πρότεινε έκτακτο συνέδριο τον Σεπτέμβριο ή εσωτερικόδημοψήφισμα την Κυριακή
– Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατακεραύνωσε τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας εμμέσως πλην σαφώς πως είναι ψεύτης
– Η πρόεδρος της Βουλής άφησε αιχμές και για τα παιδιαρίσματα που την κατηγόρησε ο πρωθυπουργός
– O Π. Λαφαζάνης δήλωσε πως είναι ανοησία το πώς δεν υπάρχει εναλλακτική εκτός από το Μνημόνιο
– Ο Ν. Φίλης σχολίασε τα όσα αποκαλύπτονται για τον Βαρουφάκη λέγοντας πως έχει πει πολλές μ@λ@κιες

Καζάνι που βράζει είναι η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το κόμμα φαίνεται πως είναι ένα βήμα πριν την οριστική διάσπαση, με τον Αλέξη Τσίπρα να πετάει το γάντι στους διαφωνούντες και εκείνοι να το σηκώνουν και να τον κατακεραυνώνουν με πρωτοφανή κριτική.

Με παρέμβασή του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας έριξε το γάντι στους “αντάρτες”, προτείνοντας έκτακτο συνέδριο τον Σεπτέμβριο και ένα εσωτερικό δημοψήφισμα στον ΣΥΡΙΖΑ για ΝΑΙ ή ΟΧΙ στη συμφωνία. Μάλιστα, τους προκάλεσε λέγοντας πως όποιος θέλει άλλη κυβέρνηση ή άλλον πρωθυπουργό πρέπει να το πει και το ίδιο να πράξουν όσοι πιστεύουν πως αυτό είναι το χειρότερο Μνημόνιο.

Έκανε λόγο πως η συμφωνία είναι μιά τακτική υποχώρηση γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα υπήρξε άτακτη χρεοκοπία και Grexit, ενώ έστειλε μήνυμα και στους λάτρεις της δραχμής, λέγοντας πως οι αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκαναν λόγο για επιστροφή στη δραχμή.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στην ομιλία του εμφανίστηκε λάβρος κατά του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως είναι η μεγαλύτερη ανοησία πως δεν υπάρχει εναλλακτική, ενώ είπε και βαριές κουβέντες σημειώνοντας πως “στη χώρα δεν υπάρχει δημοκρατία, έχει τελειώσει η δημοκρατία”. Σημείωσε πως “έχουμε ιδιόμορφο ολοκληρωτισμό, στην πραγματικότητα έχουμε τη δικτατορία του ευρώ, αυτό είναι το πολίτευμα”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χαρακτηρίζοντας ανοησία τα περί μη ύπαρξης εναλλακτικής, ο κ. Λαφαζάνης εμμέσως κατηγορεί για ανοησία τον πρωθυπουργό, ο οποίος έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους πως προχώρησε σε αυτή τη συμφωνία λόγω μη ύπαρξης εναλλακτικής.

Όπως είπε με τη συμφωνία το κακό πάει να τριτώσει και αναρωτήθηκε εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανεχθεί να διαπράξει τέτοιο αντιδημοκρατικό έγκλημα που δεν δίνει ανάσα και προοπτική στη χώρα.

Το χάσμα πλέον αγεφύρωτο ανάμεσα στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και με  την Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, εκτός από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη

Κι αυτό γιατί η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην ομιλία της δήλωσε πως “δεν είναι αλήθεια ότι εξαντλήσαμε όλα μας τα όπλα”, κάτι που πολλές φορές ο Αλέξης Τσίπρας έχει διαμηνύσει πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εξάντλησε όλα τα όπλα στις διαπραγματεύσεις.

Η κα Κωνσταντοπούλου σε ευθεία αντίθετη γραμμή με τον Αλέξη Τσίπρα δήλωσε πως όχι απλώς “δεν ήμασταν προετοιμασμένοι, αλλά δεν διανοηθήκαμε πως θα φέρναμε απανωτά κατεπείγοντα και το χειρότερο μνημόνιο στην ιστορία, πως θα αναγκαζόμασταν να φέρουμε εκ νέου την τρόικα”.

Φυσικά η Πρόεδρος της Βουλής απάντησε και στα όσα είπε ο κ. Τσίπρας περί σουρεαλισμού, λέγοντας πως “ο ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει νέους δρόμους στην ελπίδα για να φτιάξουμε έναν άλλο κόσμο που είναι εφικτός και όχι σουρεαλισμός’. Μάλιστα, έστειλε μήνυμα και στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως δεν μπορεί να είναι γελοίος όποιος υπερασπίζεται το Σύνταγμα.

Κάλεσε όλους τους βουλευτές να πουν όχι στο τρίτο μνημόνιο και σημείωσε πως δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει την ευθύνη να ψηφίσει τρίτο μνημόνιο γιατί ο λαός τον ψήφισε για να τα καταργήσει.

newsit.gr

Back To Top