skip to Main Content
DSCN2343

ΤΕΛΕΤΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΝΕΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ-ΔΗΜΑΡΧΟΣ: ΜΙΑ ΣΧΟΛΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΕΡΓΩΤΗΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΕ ΑΥΣΤΗΡΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Γράφει η Παυλίνα Σταμάτη

    Τελετή υποδοχής νέων σπουδαστών για το εκπαιδευτικό έτος 2014-2015 πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις εγκαταστάσεις της  ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού Ιονίων Νήσων.

     Η τελετή ξεκίνησε με τον αγιασμό και στη συνέχεια ακολούθησε η Ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής από τον Διοικητή της ακαδημίας Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Βασιλόπουλος Ιωάννης όπου καλωσόρισε και ευχήθηκε στους σπουδαστές. Ο κ. Βασιλόπουλος Ιωάννης τόνισε ότι η σημερινή μέρα αποτελεί σταθμό για την ζωή τους και θα γίνουν μέλη της μεγάλης ναυτικής οικογένειας αφού είναι ο κυριότερος πρωταγωνιστής της εμπορικής ναυτιλίας η οποία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της κοινωνίας αλλά και στην ανάπτυξη σε διεθνές επίπεδο. Η Ελληνική Εμπορική Ναυτιλία είναι πρώτη μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής  Ένωσης ενώ ο Ελληνόκτητος  στόλος κατέχει την πρώτη θέση στον κόσμο. Το επίτευγμα αυτό οφείλεται στους Έλληνες ναυτικούς και ιδιαίτερα σους Αξιωματικούς.  Τα πλοία με τους υπερσύχρονους εξοπλισμούς δεν έχουν καμία σημασία αν δεν υπάρχουν οι ικανοί και κατάλληλα εκπαιδευμένοι ναυτικοί για τον χειρισμό τους. Επίσης ο Αντιπλοίαρχος ανέφερε ότι η αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης αποτελεί προτεραιότητα για την πολιτεία και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου. Η Ακαδημία περιλαμβάνει ολοκληρωμένη θεωρητική και πρακτική εξάσκηση με εξειδίκευση βασισμένη στις οικονομικές και τεχνολογικές εξελίξεις στο χώρο της ναυτιλίας. Λίγο πριν κλείσει με τον λόγο του ο κ. Βασιλόπουλος  τόνισε ότι η εκπαίδευση θα προσφέρει στους σπουδαστές ανάπτυξη της υπευθυνότητας τους και των διοικητικών ικανοτήτων. Κάποιες από τις αρετές που θα πρέπει να διαθέτουν οι  σπουδαστές είναι  επιμονή, επιμέλεια, ζήλο καθώς και πειθαρχικότητα.

    Ακολούθησαν και άλλοι λόγοι μεταξύ των οποίων ήταν και ο λόγος του Δημάρχου κ. Αλέξανδρου Παρίση ενώ να τονίσουμε ότι παρευρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Βαγγέλης Κεκάτος :

  Αγαπητοί Καθηγητές,

Αγαπητά παιδιά και

Αγαπητοί Γονείς,

Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα τόσο για εσάς, όσο και για εμάς.

Εσείς ξεκινάτε τις Ναυτιλιακές Σπουδές σας σε ένα τόπο που έχει παράδοση στην Ναυτική ιστορία και σε μία Σχολή που έχει διακριθεί για το υψηλό εκπαιδευτικό της επίπεδο.

Εμείς πάλι είμαστε υπερήφανοι που σας έχουμε κοντά μας γιατί είμαστε σίγουροι ότι και καλά θα σπουδάσετε και ακόμα πιο καλά θα περάσετε στο φιλόξενο Νησί μας.

Την Σχολή αυτή που πρόσφερε με ευγένεια στο Ελληνικό κράτος ο αείμνηστος ευπατρίδης Ανδρέας Βεργωτής , την έχουμε όλοι μας σε αυστηρή προτεραιότητα ως προς την διαρκή στήριξη και φροντίδα.

Είναι βέβαιο ότι οι θάλασσες που σας περιμένουν να τις ταξιδέψετε, μόνο γνώσεις, εμπειρίες και νέα διαρκώς ανανεούμενα ενδιαφέροντα θα γεμίσουν την ζωή σας.

Θέλω να συγχαρώ όλους τους Φοιτητές για την ακαδημαϊκή σας επιτυχία που σας έφεραν εδώ μπροστά μας και σας καμαρώνουμε και να συγχαρώ διπλά τους Γονείς σας που με την επιμέλεια, την στήριξη και την αγάπη τους σας οδήγησαν σε αυτή την σημαντική Ναυτική Σχολή.

Στους Καθηγητές εύχομαι καλή δύναμη και πάντοτε όλοι σας να γνωρίζετε ότι είμαστε δίπλα σας για οτιδήποτε θεωρήσετε εσείς ότι μπορούμε να φανούμε χρήσιμοι.

Καλό διάβασμα και ακόμα καλύτερα ταξίδια

    Μετά το πέρας της τελετής ακολούθησε μια μικρή δεξίωση στο Διοικητήριο.

Back To Top