skip to Main Content
Th3

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ;; Γράφει η Παυλίνα Σταμάτη

Μπορούμε να πούμε ότι είχε αρκετό ενδιαφέρον η συνέντευξη της υποψήφιας βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτης Θεοπεφτάτου σε τοπικό site, αφού για ακόμα μια φορά την Κεφαλονιά την αναφέρει ελάχιστα και μας δίνει την ευκαιρία να τονίσουμε ξανά το ρόλο που πρέπει να έχει ένας βουλευτής και τα έργα που έχουν δρομολογηθεί για να γίνουν στην Κεφαλονιά μετά τις ζημιές των σεισμών.

Αρχικά 6.000.000 ευρώ εδόθησαν άμεσα κατά κύριο λόγο στην περιοχή της Παλλικής για την ανακούφιση των κατοίκων και την αποκατάσταση των οικοσυσκευών των πληγέντων, ποσό που δεν έχει ιστορικό προηγούμενο σε παρόμοιες περιπτώσεις φυσικών καταστροφών στη χώρα μας και 47.000.000 ευρώ εξασφαλίσθηκαν για επιδότηση επισκευών και ανακατασκευή κτιρίων καθώς και επιδότηση ενοικίου.

Όσον αφορά τα έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη έχουν δοθεί 40.000.000 ευρώ για το οδικό δίκτυο της Παλλικής, την επαρχιακή οδό Ληξουρίου- Αργοστολίου, το τουριστικό καταφύγιο Λεγατάτων κ.λ.π έργα που έχουν ήδη δημοπρατηθεί, έχει οριστεί ο εργολάβος και βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς και 7.900.000 ευρώ για την κατασκευή νέων εργατικών κατοικιών με την εποπτεία του κράτους, χωρίς καμία συνεισφορά των ιδιοκτητών.

Να τονίσουμε λοιπόν στην κ. Θεοπεφτάτου ότι δεν χρειάζεται να είναι στις πρώτες προτεραιότητες της τα έργα γιατί έχουν ήδη ξεκινήσει με την πίεση του Δημάρχου Κεφαλονιάς και την συμβολή του Υπουργού Υποδομών κ. Χρυσοχοίδη και απλά καθυστερούν λόγω εκλογών και γραφειοκρατίας. Η ίδια δεν έκανε καμία παρέμβαση και κανένα αίτημα για τα έργα αυτά κατά την τρίχρονη κοινοβουλευτική της θητεία

Επιπλέον στη συνέντευξη της αναφέρει ότι ο βουλευτής πρέπει να είναι δίπλα στους πολίτες και να μη ζει στην Αθήνα, σίγουρα ο βουλευτής οφείλει να είναι δίπλα στους κατοίκους αλλά το θέμα δεν είναι που ζεί μόνιμα, αλλά πόσο αποτελεσματικός και διεκδικητικός είναι.

 

Back To Top