skip to Main Content
Laptop Aftodioikisi 620×320

Τεράστιο ενδιαφέρον για τα δωρεάν laptop & tablet – Χιλιάδες εγγραφές την πρώτη μέρα (προκήρυξη)

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των 289.300 πολιτών-δικαιούχων του κοινωνικού μερίσματος. Συγκεκριμένα, την Τρίτη πρώτη ημέρα ενεργοποίησης της δράσης 30.615 πολίτες ανταποκρίθηκαν στη δράση με την έκδοση των αντίστοιχων κουπονιών ψηφιακής αλληλεγγύης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, τα αποτελέσματα που προέκυψαν χθες, Τρίτη είναι τα εξής:

-30.615 πολίτες, δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος, ανταποκρίθηκαν στη δράση με την έκδοση των αντίστοιχων κουπονιών ψηφιακής αλληλεγγύης.

-94 πάροχοι/προμηθευτές έχουν ενταχθεί πλήρως στη δράση (7 τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι, 57 franchises τηλεπικοινωνιακών παρόχων, -30 εμπορικές επιχειρήσεις πωλήσεων υπολογιστικού εξοπλισμού με δικαίωμα σύναψης τηλεπικοινωνιακού συμβολαίου).

-378 πάροχοι/προμηθευτές αναμένεται να ενταχθούν, μετά την αποστολή των συμπληρωματικών στοιχείων για τη συμπλήρωση του φυσικού τους φακέλου, που προς το παρόν εκκρεμεί για την ολοκλήρωση ένταξής τους στη δράση.

Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή, ξεκινάει η 2η φάση εγγραφής παρόχων/προμηθευτών στη δράση, με δυνατότητα εγγραφής- συμμετοχής τους μέχρι τις 30/4/2015.

Υπενθυμίζεται πως εκτυπώνοντας το κουπόνι της «Ψηφιακής Αλληλεγγύης» από την ιστοσελίδα www.e-inclusion.gr, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν ένα από τα εγκεκριμένα καταστήματα της δράσης και να αποκτήσουν:

-Επιδότηση 12 ευρώ τον μήνα στη συνδρομή ευρυζωνικής σύνδεσης (κινητή ή σταθερή).

-Ηλεκτρονικό υπολογιστή τύπου tablet ή φορητό υπολογιστή τύπου netbook ή laptop (αξίας μέχρι 230 ευρώ).

-Υπηρεσίες υποστήριξης-κατάρτισης σε χρήση ΤΠΕ κατ’ οίκον, όπως πρόσβαση σε email, internet, e-gov υπηρεσίες, κ.λπ.

Τέλος, οι δικαιούχοι θα μπορούν να εξαργυρώσουν το κουπόνι της Ψηφιακής Αλληλεγγύης σε ένα από τα εγκεκριμένα καταστήματα για την «Ψηφιακή Αλληλεγγύη», μέχρι και την 30η Ιουνίου 2015.

Όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, η δυνατότητα εξαργύρωσης αφορά δημότες των 8 Περιφερειών αμιγούς σύγκλισης που καλύπτει το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση», στο πλαίσιο του οποίου υλοποιείται η συγκεκριμένη δράση με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόκειται για τις Περιφέρειες Ανατολική Μακεδονία Θράκη, Θεσσαλία, Ήπειρος, Δυτική Ελλάδα, Ιόνιοι νήσοι, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη.

Ολόκληρη η προκήρυξη και οι λεπτομέρειες του Προγράμματος ΕΔΩ

Από το aftodioikisi.gr

Back To Top