skip to Main Content
Oaed2 620×320

Τις επόμενες μέρες η προκήρυξη 20.000 θέσεων κοινωφελούς εργασίας σε υπουργεία

Εντός των επόμενων ημερών αναμένονται οι προκηρύξεις από τον ΟΑΕΔ για 20.385 θέσεις κοινωφελούς εργασίας σε υπουργεία, περιφέρειες και εποπτευόμενους φορείς.

Η πρώτη προκήρυξη, σύμφωνα με όσα γράφει η «Καθημερινή», θα αφορά θέσεις στο υπουργείο Πολιτισμού και θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες, καθώς βάσει του σχεδιασμού της αναπληρώτριας υπουργού για την καταπολέμηση της ανεργίας Ράνιας Αντωνοπούλου, το επόμενο διάστημα θα «τρέξουν» 16.145 θέσεις σε υπουργεία, 3.500 στην περιφέρεια και 470 σε εποπτευόμενους φορείς. Πρόκειται ουσιαστικά για το δεύτερο «τμήμα» του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, καθώς έχουν ήδη υποβληθεί οι αιτήσεις για 32.433 ανέργους που θα απασχοληθούν σε δήμους και περιφέρειες.

Στο πρόγραμμα έχει γίνουν στοχευμένες τροποποιήσεις από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, προκειμένου να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητά του. Να σημειωθεί πως η διάρκεια της κοινωφελούς εργασίας είναι πεντάμηνη.

Με βάση τους όρους του προγράμματος, οι αποδοχές διαμορφώνονται στα 431,75 ευρώ τον μήνα για νέους κάτω των 25 ετών. Το ποσό ανέρχεται στα 495,25 ευρώ τον μήνα για ανέργους άνω των 25 ετών.

Από το aftodioikisi.gr

Back To Top