skip to Main Content
Gre708 2

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ EURO INSIGHT EuroWorking Group: Πιο κοντά Ελλάδα και Ευρωζώνη – Προσχέδιο συμφωνίας

Ολοκληρώθηκε το Euroworking group στις Βρυξέλλες και σύμφωνα με το πρακτορείο Euro Insight, πλέον Ελλάδα και Ευρωζώνη είναι πιο κοντά.

Οπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, οι αξιωματούχοι των ελληνικού υπουργείου με τους υπόλοιπους αξιωματούχους έχουν συντάξει ένα ανακοινωθέν που θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως βάση για έναν συμβιβασμό μεταξύ της Ελλάδας και της ευρωζώνης, για να εξεταστεί από τους υπουργούς Οικονομικών την Παρασκευή στο Eurogroup. Οι θέσεις της Ελλάδας και της Ευρωζώνης για την μελλοντική χρηματοδότηση της Αθήνας, έχουν… πλησιάσει μάλιστα όπως τονίζεται στο άρθρο από πηγές που γνωρίζουν τη συνάντηση.

Η μία πηγή, βετεράνος αξιωματούχος της Ευρωζώνης, δήλωσε πως «οι θέσεις φαίνεται να είναι αρκετά κοντά». Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι εκπρόσωποι του Eurogroup είχαν συντάξει ένα ανακοινωθέν που θα λειτουργούσε ως βάση για έναν συμβιβασμό μεταξύ Ελλάδας και ευρωζώνης, για να υπογραφεί στη συνέχεια από τους υπουργούς Οικονομικών.

Οι εκπρόσωποι των υπουργείων «βρίσκονται κοντά σε συμφωνία αλλά υπόκειται σε πολιτική συζήτηση», τόνισε μια δεύτερη πηγή. Μια τρίτη πηγή επιβεβαίωσε ότι οι υπουργοί του Eurogroup θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες γα μια πολιτική συζήτηση και για να ελέγξουν το έγγραφο. «Όλοι πρέπει να το ελέγξουν με το boss», δήλωσε.

Η γερμανική αντίδραση στον συμβιβασμό θα βρεθεί υπό εξονυχιστικό έλεγχο την Παρασκευή, δεδομένης της πρόσφατης ψύχραιμης αντίδρασης στη στάση της Ελλάδας για την μελλοντική χρηματοδότησή της. Ωστόσο, το προσχέδιο βασίζεται «σε γενικές γραμμές» στην ελληνική πρόταση που υποβλήθηκε την Πέμπτη, πρόσθεσε η δεύτερη πηγή.

 iefimerida.gr

Back To Top