skip to Main Content
Sotos

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο Σ.ΚΟΥΡΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ

Διαβάστε τι έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο πρώην Αντινομάρχης Σ. Κουρής για τον φετινό εορτασμό του Αγίου Γερασίμου:

Η φετινή εορτή του Αγίου μας με την παρουσία των τεσσάρων Μητροπολιτών τών Ιονίων Νήσων συμβόλιζε τήν ενότητα των Επτανήσων αλλα και τήν ιστορική και θρησκευτική συνέχεια μας και παράδοση . Συμβόλιζε επίσης τήν πρωτοκαθεδρία της εκκλησίας στήν κοινή Επτανησιακή μας πορεία .
Η παρουσία των τριών μπαντών , της Φιλαρμονης Σχολής Κεφαλληνίας-της μπάντας του Δήμου Κεφαλονιάς και της Φιλαρμονικηπς Σχοληπς Σάμης , των παραδοσιακών συγκροτημάτων μας , του Λυκείου Ελληνίδων – του Συλλόγου Φραγκάτων “Μερμυγκας” του Συλλόγου ” Βάλςαμος” , των προσκόπων της Σχολής Εμποροπλοιάρχων και των Σημαιών των Δημοτικών σχολείων μας συνέδεσαν το θρησκευτικό συναίσθημα με την λαμπρότητα , τήν παράδοση , και τήν πατρίδα μας . Η παρουσία του λαού μας ήταν καθοριστική και μεγαλειώδης .
Η ψαλτική υπό τον Αγαθάγγελο ,ουράνια και η παρουσία των ιερέων σφράγιζε τήν θρησκευτικότητα και τόν πανηγυρικό της ημέρας .
Η παρουσία της αστυνομίας ήταν υποδειγματική και επιτυχής .
Ήταν ομολογουμένως μία λαμπρή εορτή του Αγίου μας .
Ο συντονισμός και η παρουσία του π. Γερασίμου Φωκάς σεμνή και καθοριστική τής επιτυχίας .
Συγχαρητήρια και ευχαριστίες στους συμμετέχοντες για τήν υποδειγματική παρουσία τους .

Back To Top